”Älskar husmanskost – rotsmos & fläsklegg”

Hela chatten med Mats Wennerholm

NYHETER

Mats Wennerholm: 

Absolut. Lag som ligger illa till ekonomiskt ska absolut inte ge sig ut på några ekonomiska äventyr. Men säg att IKEA ringer Växjö och erbjuder fem miljoner i sponsorsbidrag om de tar hem två meriterade NHL-spelare. Ska de inte få göra det då? Det är där min sko klämmer. Varje klubb måste få bestämma själv. Samtidigt tycker jag det finns en inbyggd feghet i elitserien, där utvecklingen är noll sedan tv-pengarna kom in i bilden. De verkar styra alla beslut numera.

Kommentar från Oro

Mats, om lockoutade spelare skulle bli tillåtna(inofficiellt också) finns inte en risk att lag som egentligen inte har råd kommer tvingas förstärka och därmed riskera ekonomin på lång sikt?

Mats Wennerholm: 

Självklart är det så. Och svaret är väl ganska enkelt. Sverige är en idrotts-nation där det satsas stora resurser på idrott, det finns välutbildade ledare/tränare och en lång tradition. Men jag är inte så säker på att vi kan hålla den positionen i all framtid. Det börjar holkas ut i ungdomsleden.

Kommentar från Rolle

Jag vågar påstå att Sverige är världens bästa idrottsnation sett till all idrott och i förhållande till invånarantal, håller du med och i så fall vad tror du det beror på

Mats Wennerholm: 

Här kom en svår fråga, men jag är en stor vän av det klassiska svenska köket. Husmanskost. Rotmos och fläsklägg är en riktig höjdare som man aldrig kan få för mycket av.

Kommentar från Guest

Vilken är din favoritmat?

Mats Wennerholm: 

Nej, jag tar åt mig kritik om den är befogad. Och det är den ibland. Men samtidigt vet jag att mina åsikter inte gillas av alla och att de är i sin fulla rätt att uttrycka det. Jag läser, jag noterar, men vet att mycket skrivs i ilska och affekt. Hade jag tagit åt mig hade jag slutat för länge sedan.

Kommentar från Sebastian

Tycker du ibland får för mycket negativ kritik. Hur ser du på kritik från läsare? Tar du åt dig? Ser du det som konstruktiv kritik eller viftar du bort allt?

Mats Wennerholm: 

Jag vet att det är ett stort problem på ungdomssidan och i lägre serier. Och det får aldrig gå över gränsen. Jag inser att det inte är ett drömjobb att vara domare i någon lagsport. Men jag tycker ändå domarna gör ett bra jobb, även om jag önskar att fler gamla spelare skulle satsa på domarjobbet efter karriären. Gärna de som skällde mest som spelare.

Kommentar från Daniel

Hur ser du på domarnas situation? Alla vet att det är en utsatt position. Men hur skall man stävja det värsta folk kan säga till dom. Man kan ju se lägre ner i åldrarna hur situationen även för dom som dömer lägre ner i åldrarna får utstå samma kraftiga kritik. Det kommer ju sluta med att kvaliten kommer sjunka? tror du man kan göra något åt det? medias bild av domare?

Mats Wennerholm: 

Jag saknar Lasse. Jag saknar den Rosa Bussen. Jag saknar mycket. Men jag har aldrig varit nostalgisk. The show must go on.

Kommentar från JB

Saknar du Lasse Anrell?

Mats Wennerholm: 

Ja, jag tror att vi kommer få fram någon enstaka som håller deras klass, men aldrig så många på en gång. Det var historiskt och kommer aldrig att upprepas. Även om man aldrig ska säga aldrig. Men det vore som att pricka in sju rätt på Lotto två lördagar i rad.

Kommentar från AJ

Tror du Sverige någonsin kommer att få fram en radda världsstjärnor i friidrott som Bergqvist, Holm, Olsson, Klüft, Kallur igen?

Mats Wennerholm: 

Av vad jag sett hittills tycker jag att Modo spelar roligaste hockey. De går rakt på mål, de skjuter på allt som rör sig och går på avslut i varenda anfall. Och där finns också elitseriens bästa spelare just nu - Alexander Steen.

Kommentar från Rickard

Vilket lag i elitserien spelar roligast hockey samt vem är elitseriens bästa spelare?

Mats Wennerholm: 

Nej, faktiskt inte. Som ung höll jag på AIK, men idag känner jag mig helt neutral. Nu blir jag mer imponerad av klubbar som jobbar proffsigt på alla plan. Som Färjestad.

Kommentar från Joel

Kom igen nu, vilka håller du på i elitserien? Det måste finnas ett!!

Mats Wennerholm: 

Ganska högt, men jag var mer chockad över Tysklands genomklappning än Sveriges forcering.

Kommentar från Per-Åke

Hur högt upp på sportupplevelse-listan skulle du sätta Tysklandsmatchen som spelades för några dagar sedan?

Mats Wennerholm: 

Här har vi en fråga jag helst inte vill svara på. Nuet regerar i idrotten och nämner jag en spelare, så stänker han in fyra mål i nästa match och jag står med dumstruten på. Men just nu säger jag AIK:s Björn Melin, trots att han gjorde halvsuccé just denna kväll.

Kommentar från Måns

Vem är elitseriens mest överskattade spelare?

Mats Wennerholm: 

Det är när jag tvingas gå upp klockan halv sex som i morse. Jag är en kvällsmänniska och tidiga mornar förstör mitt liv.

Kommentar från Filip & Fredrik

Hur ser en helt BANANAS dag i ditt liv ut?

Mats Wennerholm: 

Jag började på Aftonbladets sportredaktion hösten 1982, så det är 30-årsjubileum i år. Och när jag började fanns varken mobiltelefoner eller datorer, vilket knappt går att tänka sig idag. Att chatta var inte ens uppfunnet.

Kommentar från Susanne Lindqvist

Hur länge har du arbetat som journalist?

Mats Wennerholm: 

Luleå. Jag sa det innan säsongen började och man ska aldrig ändra ett tips. Så det har ingenting att göra med att Luleå spöade HV borta just denna kväll.

Kommentar från Martin

Vilka vinner Elitserien?

Mats Wennerholm: 

Svår fråga, men min känsla är att Thörnblad kanske gjorde lite för stor sak av det hela själv. Och jag tror inte Mats Olsson är hela anledningen till att han gick in i väggen. Om ens någon. Jag gillar Thörnblad, jag gillar Olsson och vill helst stå utanför den debatten.

Kommentar från Måns

Vad säger du om Törnblad/Olsson-soppan?

Mats Wennerholm: 

Jo, självklart, men med åren lär man sig att hantera stressen och snabbheten i all rapportering som kommit på senare år. Men det händer väl oftare att man ångrar vissa ord som kommit lite i affekt.

Kommentar från holy

Känns det aldrig pressande att arbeta med deadline, korta analyser och kraftiga rubriker?

Mats Wennerholm: 

Nej, det har jag faktiskt inte hunnit med än. Men jag ser fram emot att få tala ut med henne om de åsikter som går isär mellan oss. Du får gärna hänga med som medlare....

Johanna Frändén: 

Mats, har du rökt fredspipa med Carolina Klüft än? Och tack alla för visat intresse!