”Jag älskar latinska sättet att umgås...”

Läs hela chatten med Jennifer Wegerup

NYHETER

Jennifer Wegerup:

Jag har mitt drömjobb! Inte varje dag, nej. Och, som jag skrev tidigare, det är hela tiden viktigt att sträva vidare. Men jag ville bli journalist och skribent och jobbade för att bli det, jag ville jobba utomlands mycket och gör det. Så jag har trott på min dröm och jobbat för att nå den. :)

Kommentar från hello its a me mario

Om du skulle få jobba med vad du vill, vad skulle du valt? (ditt drömjobb)

Jennifer Wegerup: 

Jag tror att jag, likt många, tycker att det gått överstyr. Det handlar inte om att vara missunnsam. Men med risk för att låta som ett pekoral är det trist när man åker med en taxichaffis till Milanello om säger att han älskar Milan men aldrig har råd att se en match med sina söner. Och så tjänar spelarna astronomiska summor samtidigt. Allt handlar också bara till sist om pengar, för mycket pengar förstör oss människor.

Kommentar från Henke

Vad anser du om lönerna inom proffsfotbollen?

Jennifer Wegerup: 

De KAN göra det. Men nej, tror inte det. Redan att göra det en säsong var något enormt. Nu tröttas de mer av Champions League-spelet också. Förr eller senare kommer en förlust tror jag. Men har svårt att se någon hota om titeln. Matchen mot Nordsjälland var olycksfall i arbetet, Juve är enormt starka nu och min respekt för Conte är väldigt stor, träffade honom senast för ett tag sedan, han har en enorm passion som han överför till alla, utöver sitt kunnande.

Kommentar från RSC

Tror du Juventus kan gå obesegrade genom serie A igen?

Kommentar från Jennifer Wegerup

Det vill du att jag ska svara så där snabbt? ;) Nu fick vi dessutom tekniska problem igen...Topp 10 före PSG; nu lite svårare att säga. Men jag tycker att han är underskattad snarare än överskattad. Vet inte om alla förstår hur mycket som krävs för att prestera så som han gör i klubb efter klubb på den nivån.

Kommentar från Simme

Hur högt upp rankar du zlatan?

Jennifer Wegerup: 

Oj, POLO...Jag är trist, men kan inte bara säga en. Många säger Messi. Och jag kan bara instämma, på sätt och vis. Men samtidigt...Pirlo, det han gör med bollen, den spelintelligensen. Casillas...Iniesta...Nej, kan inte säga en.

Jennifer Wegerup: 

Tack Pernilla. Hårt slit, inte så glammigt men självklart: jag har ett bra jobb.

Jennifer Wegerup: 

Tack snälla Jocke, dina ord gör mig glad!

Kommentar från POLO

Vem anser du vara världens bästa fotbolls spelare just nu?

Kommentar från Pernilla

Du har mitt drömjobb =)

Kommentar från Jocke

Kommer inte med en fråga men vill bara säga att Jennifer är en fantastisk reporter och verkar vara en väldigt skön människa!

Jennifer Wegerup: 

Att ta mig vidare i livet och yrket. Att inte bli fast i en gyllene bur med resor, stjärnor och bra lön. Att utveckla mig som person, att skriva böcker, att göra ännu angelägnare journalistik, inte fastna här för att det är roligt och för att jag inte vill släppa min position. Att få tid att jobba med saker som att skriva mer om Läkare utan gränser, Kvinna till Kvinna och liknande.

Kommentar från Henke

Vad ser du som din största utmaning ?

Jennifer Wegerup: 

Haha, ja du...Det är ju så vi människor fungerar, tyvärr. Vi ringer inte och berömmer sopåkarna när de gjort sitt jobb, bara när de glömt tömma tunnan. Det trista är när det blir gnäll över småsaker när man skrivit om ett väldigt viktigt ämne, kanske. Då tänker man "men diskutera saken istället!". Fel i rubriker och bildtexter har jag inget med att göra heller. Generellt gnälls det för mycket och många glömmer ibland att det finns en verklig person bakom bylinen, man blir en allmän klagomur när folk är frustrerade.

Kommentar från Fredde

vad tycker du om folk som gnäller på felstavningar och liknande när ni publicerar en artikel?

Jennifer Wegerup: 

Det är naturligt att fundera. Även längre fram i livet kommer du att märka...Jag tycker att du gör rätt i att skaffa en bred utbildning, jag läste också samhällsvetenskaplig linje. Fortsätt att tänka brett, jag läste journalisthögskola men det måste man inte tvunget. Men all utbildning är en lätt börda att bära. Lär dig språk, lär dig ta folk, jobba med ditt eget språk, läs, läs, läs. Var ödmjuk inför hur lite du kan (jag tycker i dag att jag kan mindre än då jag var 20 år) och tänk på att du ska jobba mycket med människor om du blir journalist, att kunna ta folk är den viktigaste egenskapen. Och innan jag skrev sport skrev jag nyheter och var korre i London och Rom, man kan gå många vägar.

Kommentar från Swi

Har du något/några tips om man är osäker på sin framtid och funderar på Journalistyrket?(Går för tillfället på samhällsprogrammet på gymnasiet med inriktning media).

Jennifer Wegerup: 

Bra fråga. Det är svårt det är, man förväntas tycka saker hela tiden, ibland direkt på uppstuds. Jag skrev en krönika om Chippen för några år sedan. Den hade jag inte skrivit i dag. Men med facit på hand är det ju alltid lätt. Det handlar ju också om att man förhoppningsvis mognar som skribent och människa. Det viktiga tycker jag är inte vara elak på andras bekostnad och att vara sann och att minnas vilket enormt inflytande man har på en så stor tidning, det innebär ett ansvar. När jag var nyhetsreporter har jag någon gång haft fel på någon uppgift, inte medvetet förstås, men det har tagit mig hårt, det jag skriver ska stämma, alltid, annars kan det kvitta.

Kommentar från Jonne

Frågar samma sak till Jennifer då.... Mats Olsson får hård kritik för en elak krönika om Linus Thörnblads femteplats på VM i Berlin. Linus tycker inte att Mats tar ansvar för vad han skrivit. Har du skrivit något du ångrar och i såfall vad?

Jennifer Wegerup: 

Hej! Jag har två små döttrar som ger lite "fritid" men mycket glädje. Har jag ett ledigt ögonblick skriver jag (knäppt jag vet, men det är på min roman). Läser mycket, ser fotboll, träffar vänner, springer min löprunda. Förr spelade jag själv men hinner inte nu, tyvärr. Jag älskar det latinska sättet att umgås, att man träffas, tar en aperitivo, lagar mat, pratar i timmar, en massa folk i olika åldrar, gärna med en match på i bakgrunden.

Kommentar från Jullan

Vad gör du på fritiden? :)

Jennifer Wegerup: 

Engelska, italienska, franska och tyska.

Kommentar från Rickard

Hur många språk talar du?

Jennifer Wegerup: 

Jag känner honom väl, till en viss punkt. Jag har lärt mig en del om hur han fungerar och hur man ska ta honom. Han är en intressant person och när han sänker garden en väldigt varm människa. Men han har också en hård, oförsonlig sida. Som de flesta av oss är han mångfacetterad.

Kommentar från Guest

Hur bra känner du Zlatan?

Jennifer Wegerup:

Ok, svar till Matte: Jag tror att det handlar om lånvarigt och hårt arbete. Vi träffades första gången 2003, Zlatan och jag, på jobb. Zlatan gillar inte heller fjäsk, jag har alltid svarat honom rakt och kunnat diskutera med honom. Dessutom ser han att jag skriver det han säger, att han kan lita på mig. Och han ser också, tror jag, att i den italienska miljö han varit fram tills nyligen känner jag många i de stora klubbarna och har deras respekt, det påverkar förstås också hans bild av mig, tror jag.

Mats Wennerholm: 

Självklart. Hur har du kunnat få en sådan enormt bra relation till Zlatan?

ARTIKELN HANDLAR OM