”Jag har aldrig fått black out”

Hela chatten med Robert Laul

NYHETER

Simon Bank: 

Om vi ska bredda oss utanför sidlinjerna (där håller jag Romas ligaguld, Spurs Arse-kross, Tyskland-Italien och Frankrike-Italien 06 som störst) så vill jag lyfta när Joannie Rochette vann OS-brons för Kanada i konståkning i Vancouver. Hennes mamma hade precis dött, hon var helt trasig men åkte ändå fantastiskt.

Kommentar från Jocke

Vilken idrotthändelse, som du upplevt på plats, har berört mest och varför?

Simon Bank: 

Hysteriskt svårt att svara på. Jag tycker att en sån som Obi Mikel fått alldeles för litet erkännande. Och så Cyril Rool. Alltid Cyril Rool.

Kommentar från Steve

Mest underskattade fotbollsspelaren?

Simon Bank: 

Man City, Juve, Barcelona, PSG, Bayern. Och Skenderbeu.

Kommentar från Robert

Vilka ser du som vinnare i dom 5 stora europeiska ligorna?

Simon Bank: 

Jag har ett stammisfik i Enskede, söder om Stockholm. Äter en nybakad smörgås, en vanilj- eller kanelbulle, dricker en kaffe latte och en kopp bryggkaffe och läser internationella tidningar. Varje dag, närapå.

Kommentar från Erik

Vad äter du till frukost?

Simon Bank: 

Och Patrick: Min anknytning är att jag älskat Frankrike sedan 1982, och att jag de senaste sex åren tillbringat vintrarna där.

Simon Bank: 

Haha. Häromdagen fick Erik en bloggkommentarsfråga om hur han skulle klara jobbet som Fifa-ordförande. Han sa att det nog inte skulle gå, med hänvisning till att han saknade kontaktnätet - inget annat. När det gäller Hamrén så är han förstås en oändligt mycket skickligare tränare än vad vi skulle vara, men jag är samtidigt rätt säker på att mina idéer hade varit bättre i vissa matcher som Sverige spelat det senaste året. Faktiskt.

Kommentar från Patrick

Vad har du för anknytning till Frankrike?

Kommentar från Simon & Martin

Vi och många läktarexperter har större förtroende för tex dig och Niva när det gäller fotboll än vad vi har för Hamren. Om man bortser från den sociala biten i tränaryrket (typ spelarinteraktion) och bara ser till fotbollsbiten, tror du då att du och Niva hade gjort bättre jobb än Hamren?

Simon Bank: 

Vi ses på jobbet, väldigt sällan utanför. Men om vi inte sågs på jobbet skulle vi säkert umgås mer utanför. Jag känner att jag har så mycket att lära honom.

Kommentar från Erik

Umgås du privat med Erik Niva?

Simon Bank: 

Jag är pervers så till vida att jag går igång på den där hetsen. Jag har aldrig bommat en text, aldrig fått en black out - och så länge som det är så kan jag ju sitta och tycka att det är rätt trevligt när tiden tickar.

Kommentar från JK

Är det inte väldigt stressigt att sitta och skriva ihop en krönika in på småtimmarna? Du får aldrig någon slags black out och inte vet vad du ska skriva?

Simon Bank: 

Först och främst är han ju inte ens bland de tio mest skyldiga till Milans kris. Men med det sagt så fattar ju vem som helst att det lik förbannat kan uppstå en situation när de måste ändra, när hans interna förtroendekapital är slut. Jag tror att vi snart är där, och då hänger det på vem de kan få istället. Rijkaard?

Kommentar från Besnik

Hur ställer du dig i frågan om Allegris vara eller icke vara kvar i Milan?

Simon Bank: 

Närapå. Det är väldigt, väldigt sällan som jag känner att jag inte vill gå till jobbet.

Kommentar från Knodd

Ni verkar ha det grymt kul på sportbladet. Går du till jobbet med ett leende varje dag?

Simon Bank: 

Tja, har det inte med fotboll att göra så har det väl med väldigt privata saker att göra. Jag vet inte om jag vill svara, och jag vet verkligen inte vad jag skulle svara om jag ville. Sorry.

Kommentar från Seko

Hejsan Simon! Vad är den mäktigaste upplevelsen i ditt liv? (måste inte vara fotboll)

Simon Bank: 

Jag säger som Glenn Strömberg brukade säga: Bayern Monaco.

Kommentar från Bille

Vem tror du vinner champions league i år?

Simon Bank: 

Jamen herregud. Som det var.

Kommentar från Pladd

Var det bättre förr?

Simon Bank: 

Hmm. Det är svårare att svara på än jag trodde. Jag vill verkligen inte välja bort vare sig Ligue 1, Serie A, Premier League eller allsvenskan. Men med den imaginära revolvern mot min mascara? Om jag bara fick se en serie resten av livet? Premier League.

Kommentar från pettan

Vilken liga ligger dig närmast om hjärtat?

Simon Bank: 

Haha. Det där får du ju fråga Erik Niva… Men nä, bekräftelser blir aldrig gammalt, som de säger i den anglofona världen.

Kommentar från Allan

Hur känner du inför att hela tiden vinna utmärkelser år efter år. Typ.. Årets sportjournalist, Svenska Fans bästa sportjournalist etc. Blir det devalvering i det - eller betyder det fortfarande mycket?

Simon Bank: 

Han har en hel hög råda trådar, men inte på de områden jag tycker är viktigast.

Kommentar från Peter

Saknar Erik Hamrén en röd tråd?

Simon Bank: 

Som fotbollsvärlden ser ut straffas klubbar som inte klarar av att ha en kontinuitet när det gäller idéer. Rodgers tog över ett lag som baserades på inläggsspel mot en hästsvans, och ska forma om det till ett tiqui-taca-spelande LFC. Det kommer att ta tid, det kommer att kosta pengar, och jag hoppas att jänkarna har båda delar.

Kommentar från Christian

Vad tror du om Brendan Rodgers lagbygge?

Simon Bank: 

Att lära mig saker, skriva om saker, och se saker.

Kommentar från Rasmus

Vad driver dig i ditt yrke?

Simon Bank: 

Högst sannolikt. Men det var groteskt fjantigt av Café att hacka på honom. Han har ju inga ambitioner med sina kläder, så det var mest mobbning.

Kommentar från Måns

Är robert Laul Sveriges sämst klädde man?

Simon Bank: 

Å tack, det var snällt sagt. Jag gillar de som skriver med substans - som en Simon Kuper (UK) eller Erik Niva (Lappland) - eller med humor - som en Sid Lowe (UK) eller Johanna Frändén (Fra). Jag vet inte om jag har någon krönika jag är väldigt nöjd med, men jag kan bli efterhandsimponerad av de saker jag skrivit med väldigt lite tid som ändå blivit bra. Som efter VM-finalen 2006, med Zizou och det.

Kommentar från Anna

Jag älskar - och ser alltid fram emot - dina krönikor. Särskilt efter stora idrottshändelser. Vilken av alla du skrivit är du mest nöjd med? Har du själv några favoritkrönikörer?

Simon Bank: 

Utöver det som alla gillar - hänga med vännerna och så - så är jag typen som allra helst sitter med en bok på en resto och äter och dricker och läser. De enkla sakerna.

Kommentar från Sofi

Simon, vad gillar du att göra på fritiden förutom allt som har med sport att göra

Simon Bank: 

Det är alltså klämd mellan Tomas Ros och Robert Laul jag ska tillbringa nattimmarna? Sämre kan man ha det. Antar jag. Eventuellt. Bäst genom tiderna? Nikolaj Drozdetskij. Drutten.

Tomas Ros: 

Vem är bäste hockeyspelaren genom tiderna?