”Mindre tjafs i Finland än i Sverige, tycker ålänningar”

Hela chatten med Zandra Lundberg

NYHETER

Zandra Lundberg: 

Jag har tyvärr rätt svårt för deppig/halvdeppig musik. Vill oftast bara höra något glatt och käckt 60-talssvängigt, four tops till exempel. Annars är det en snårig skog med allt från Ulf Lundell till Madonna.

Kommentar från Lisa

När jag vill ha styrka lyssnar jag på musik från James Blunt, Joshua Radin och Andre Lament. Den gemensamma nämnararen mellan dessa artister är att de har lite halvdeppig musik. Vad tycker du om dem och vad är din musiksmak?

Zandra Lundberg: 

När det kommer till artiklar är det mycket: fick du ditt jobb på Aftonbladet i ett cornflakespaket eller!?!?!?! Men när det kommer till feedback på krönikor och den blogg jag skriver får jag några fina mejl ibland, och det värmer så otroligt mycket att det överskuggar allt annat ont i världen precis just då.

Kommentar från Rasmus

Zandra du är för jävla go!!

Kommentar från Hedlund

Hur ser ratiot ut för er nöjesskribenter, uppskattande mail vs sura mail?

Zandra Lundberg: 

Jag föll för att han var så bra på att hångla. Seriöst, när vi träffades höll jag på att strula till det med en annan kille lite vid sidan av och det enda jag kunde tänka på när jag var med den här andra duden var att hångla med Christian. Dessutom är han den roligaste jag känner. Oftast glad. Och så kan han dricka en folköl på tre klunkar!

Kommentar från Maria

Vad föll du för hos din pojkvän Christian? Är ni lika eller varandras motsatser?

Zandra Lundberg: 

Top gun, cocktail, Wall street och true romance bara för att jag gillar 80-talet så fruktansvärt mycket. Sedan gillar jag bra svenska filmer. I Rymden finns inga känslor, till exempel

Kommentar från två kilo kakor

Vad har du för favoritfilmer?

Zandra Lundberg: 

Ha ha, nej. Det gör de verkligen inte. Det har hänt en gång att en frisör har känt igen min dialekt för att hon hört mig på radio. Och en gång när jag var på ett värmländskt bröllop var det en kille som satt och svamlade om att han nog sett mig någonstans men han hade ingen aning om var, så det kan ju lika bra ha varit fylledille.

Kommentar från Ida

Känner folk igen dig på stan?

Zandra Lundberg: 

Jag gillar att analysera olika relationsproblem. Hur kan man helt plötsligt vara så jävla less på en person som man för bara några år sedan var stormförälskad i? Till exempel.

Kommentar från Ruter kung

Vilket är ditt favorit samtalsämne på baren/fiket?

Zandra Lundberg: 

Jag skulle sätta mig ner och söka reda på den psykologen med bäst rykte i området. Googla, fråga runt. Om man är alldeles likgiltig kommer man antagligen inte orka göra det, och då kan det vara skönt att be någon annan fixa en tid. Min mamma i princip släpade mig till psykiatriker när det var som värst.

Kommentar från Erik

Jag beundrar dig för din öppenhet kring din depression. Om man är i ett läge där man mår på ett sånt sätt att man kanske inte vill dö, men man vill heller inte direkt leva, man är liksom likgiltig, vad skulle du göra för att ta dig ur det?

Zandra Lundberg: 

Åh! Knivigt. Åland är ju ytterst präglat av svensk kultur och nästan uteslutande svenskspråkigt, men när det kommer till kritan så tror jag att ålänningar är väldigt stolta över att höra till Finland. På något vis så inbillar jag mig att många ålänningar tycker att det är mindre tjafs i Finland än i Sverige. Dessutom är det väldigt sällan tågförseningar i Finland, bara en sån sak.

Kommentar från Molly

Om man skulle ha en folkomröstning på Åland om man ville tillhöra Finland eller Sverige, hur tror du att den skulle gå, i procent?

Zandra Lundberg: 

...motsatsen till mig själv kan man säga.

Zandra Lundberg: 

Att människan är öppen, glad och skrattar och skriker.

Kommentar från Lars

Vilka egenskaper hos en annan människa uppskattar du mest?

Zandra Lundberg: 

Fint namn! Jag älskar kakor, speciellt ballerinakex. Åt upp mig 10 kilo bara på ballerina kladdkaka när de kom! Hur som helst, till din fråga: 1. Gymnastik (älskade orientering, handboll, fotboll, spjut!, höjdhopp) 2. Psykologi 3. Religion 4. Samhällskunskap 5. Svenska (men jag fattade fan inte grammatik, alls).

Kommentar från två kilo kakor

Favoritämne i skolan? Eller favoritämnen, typ de fem bästa? Och värsta ämnet?

Zandra Lundberg: 

Det bästa är att det är den vackraste platsen jag sett på jorden. Det sämsta är att man måste traggla finska i skolan. Det sänkte mina betyg något fruktansvärt mycket. Och läraren var enormt torr.

Kommentar från Adam

Vad är det bästa och det sämsta med att växa upp på Åland?

Zandra Lundberg: 

Oj, oj, oj. Vi kan utesluta VM-finalen 94 i alla fall. Jag har ju inte barn jag kan skylla på heller så det är svårt. Men att komma ur en depression är en riktig höjdare!

Kommentar från Johanna

Zandra: Stor fråga, men – vad är det bästa du har upplevt?

Zandra Lundberg: 

Jag överdriver aldrig. Om jag överdriver, vilket jag ju i princip aldrig gör, så försöker jag göra det tydligt. Typ genom att skriva fyra tusen miljarder shots i stället för ... tre.

Robert Laul: 

Överdriver inte inte du allt du skriver om och varför?