”Vi gillar ju att tävla med Expressen kan man säga”

Hela chatten med debattredaktionen

NYHETER

Debattredaktionen: 

Tack för alla kloka frågor. Skriv en insändare till [email protected] eller följ oss på facebook och twitter. Hälsar debattredaktionen

Debattredaktionen: 

Stina, ja, vi vet ganska väl vilka som läser oss och vad de vill läsa och det är klart att vi anpassar somligt innehåll, men bäst är ju om man kan locka läsare med innehåll ni gillar för att sedan kunna passa på att berätta om sådant ni inte visste att ni gillade!

Kommentar från Stina

Gör ni läsarundersökningar, vet ni vilka som läser Aftonbladet? Anpassar ni innehållet efter dem?

Aftonbladet:

En fråga till, sedan avslutar vi denna 24-timmarschatt!

Debattredaktionen: 

Jimmy, skriv en insändare till [email protected] om behovet av att lyfta ny forskning, miljöfrågan har svalnat litet på sistone.

Debattredaktionen: 

Jörgen, rapporteringen kring Henemark och Lettström är väl inte heller att gynna kungahuset, kanske?

Kommentar från Jimmy

Varför är inte det nya forskning om kon intressant, korna är ju inte sådana miljöbovar alls så varför inte visa detta?

Debattredaktionen: 

Det gynnar kanske inte kungahuset om vi skriver att de slösar skattepengar? Men självklart ska vi bevaka de kungliga när vi nu har dem (och betalar för dem). det du kan göra är att bilda opinion mot monarkin.

Kommentar från Jörgen

Ja Debattredaktionen, om jag hade haft tid och trott att det skulle ge någonting så hade jag mer än gärna gjort detta, men min fråga var lite mer riktad mot er på aftonbladet. Det som händer i sverige är en katastrof,medans kungahuset sitter och plockar ut krona efter krona från skattepengarna och svenska folkets arbetslöshet fortsätter att öka.Det jag undrar är ju varför gynnar ni dom genom att skriva att dom slösar skatte pengar?

Debattredaktionen: 

Oj, vet inte säkert i just det historien, men vi tror att det var så att han hade erkänt och visat var kroppen fanns. Generellt har vi och andra börjat skriva namn oftare än tidigare. Ansvarige utgivaren bestämmer till sist.

Kommentar från Jonas

Hur kommer det sig att ni gick ut med namn och bild på den svenska man som misstänks ha mördat den norska kvinnan, innan han erkänt eller blivit dömd?

Debattredaktionen: 

Kalle, det där är en svår balansgång. Vi försöker att skilja nyheter från tyck på sajten och i tidningen så att man ska se vad som är vad (och kunna hoppa över sånt man inte gillar). Många hittar ju också sina favoriter bland reportrarna och vill gärna läsa just dessa.

Kommentar från Staffe

Jörgen. Är inte det regeringens ansvar?

Kommentar från Kalle

-I stor del av det som journalister o reportrar skriver så lägger den skrivande in eget tyckande och egna åsikter .... sluta med det - när jag läser ngt så vill jag ha fakta och sanning.

Debattredaktionen: 

Några, gränsen mellan troll och uppretad läsare är ibland hårfin. de dyker upp ibland, men de flesta som kommenterar hos oss är som folk är mest.

Kommentar från Janmark-Nylen

Har ni många "nät-troll" på Aftonbladet?

Debattredaktionen: 

Skriv en insändare Jörgen till [email protected]!

Kommentar från Jörgen

Barn,ungdomar,äldre män och kvinnor går fattiga och utan mat på sveriges gator, Men kungen,han går och köper en ring för en miljon riksdaler. Är detta okay tycker ni?

Debattredaktionen: 

Vet inte riktigt, men undersökningar har väl visat att många journalister röstar på mp, det stämmer kanske hos oss också?

Kommentar från tobbe

hur många journalister på aftonblandet sympatiserar inte med s, v eller mp?

Debattredaktionen: 

Den där tråkiga historien! Vi hade glömt att ta med folkpartiet, det är den pinsamma sanningen.

Kommentar från Anders

Vid senaste partiledardebatten så hadde både Aftonbladet och Expressen en partiomröstning, varför tog ni bort eran?

Debattredaktionen: 

Nej det är det inte. Opinionssiffror kommer och går, skulle Socialdemokraterna trilla ur riksdagen skulle ledarredaktionen bli förtvivlad, annars tar vi siffrorna för vad de är. Just nu är väl c och kd mest intressanta?

Kommentar från Jimpa

Är det sorg på AB idag när senaste opinionsundersökningen visade att SD ökat?

Debattredaktionen: 

Chatt är absolut tidigt 00-tal iaf, men funkar ju fortfarande. Ni kan nå oss på andra sätt också, på facebook.com/aftonbladet och på twitter.com/aftonbladet

Kommentar från Merkel

Chatt känns lite 90-tal. Nu skriver ju jag en fråga här i chatten men kan man inte utveckla denna form?

Kommentar från arne "Putte" Larsson

Ett bra förslag och tanke att Alliansens partier skulle gå samman och bilda ett parti. Mycket bra.

Debattredaktionen: 

Vi testade en man, men.. närå, men vi skulle gärna ha en man i gruppen, den vi hade slutade tyvärr, vi saknar honom. just nu vikarierar utmärkta jon wahlquist hos oss.

Kommentar från Marulken

Ser ut som det bara är kvinnor i er debattredaktion? Varför?

Debattredaktionen: 

Tove, nej, kan inte komma på såna exempel, det är klart att lobbyister och beslutsfattare försöker påverka på olika sätt men inte "tysta" på ett mer genomtänkt vis. Svininfluensan tror jag att många tröttnade på när det inte "hände ngt mer". vilket är surt för alla drabbade förstås.

Debattredaktionen: 

Här är länk till gardellchatten anna: http://www.aftonbladet.se/debatt/article15648521.ab

Kommentar från Tove

Något jag funderat på är om Samhället styr medias vinkling? Jag har aldrig tänkt så innan men efter att vara en av alla de som blivit skadade av svininfluensavaccinet och Inte tillhör Narkolepsofferna så undrar jag varför det blir så tyst så fort de andra skadorna vaccinet orsakat kommer på tapeten. Är då samhället där och tystar ner media?

Debattredaktionen: 

Oj, de senaste veckorna måste det vara jonas gardells torka aldrig tårar utan handskar. superintresse. på debattredaktionen är vi glada att vi kunde ge er chansen att chatta med gardell!

Kommentar från Anna

Vilket tv-program är folk mest intresserade av att läsa om, märker ni?

Debattredaktionen: 

vet inte. en bra fråga!

Kommentar från bajs

varför har ni inte text på¨aftonbladet tv??

Debattredaktionen: 

För att folk vill ha en opartisk röst kanske? Som inte kan misstänkas vara köpt av andra intressen än våra. man önskar ju att det fanns större skillnader bland de privata alternativen.

Kommentar från Jonas

Varför all folk så måna om public service i tv och radio? Det finns ju inte i andra medier...

Debattredaktionen: 

MÄTER skulle det vara förstås.

Debattredaktionen: 

vi gillar att tävla med expressen kan man väl säga? vi ,äter oss mot dem och allt skulle vara tråkigare utan dem. vi samarbetar en del kring annons och distribution.

Kommentar från Fred

Hur stor är konkurrensen mellan Aftonbladet och Expressen egentligen? Ni som jobbar på AB, hur upplever ni den?

Debattredaktionen: 

Nej, det är inte tvunget att vara sosse. Det är ju på ledarplats vi är s-märkta, lo sitter fortfarande i vår styrelse och tillsätter den politiska chefredaktören som är chef över opinionssidorna. men i resten av tidningen, det vi brukar kalla "på nyhetsplats", får man tycka hur man vill.

Kommentar från Olof

Som en uttalad socialistisk tidning undrar jag spontant om det är ett krav att vara socialist för att få jobb på Aftonbladet?

Debattredaktionen: 

God ton innebär att inte svära, hetsa, såna saker. Man får gärna vara kritisk, men med litet finess. Om du visste vad folk skriver ibland skulle du blekna!

Debattredaktionen: 

Anita och Jörgen, skriv debattinlägg och maila till [email protected]!

Kommentar från Pontus

Vad menas med att hålla god ton enligt er på AB?

Kommentar från Jörgen

Som kontrast avskyr jag kungahuset (och att betala för det). Jag skulle hellre bli av med hovet än tv-avgiften. Rapportering om en överklassfamilj som är född rika och ska representera vanliga svenskar, men är inte ett dugg som oss.

Kommentar från Anita

Det var en gång en prinsessa, så levde dom i lyckliga i alla sina dar. SAGOR SAGOR. Helt otroligt att det fortgår än. Inget fel på personerna men men men vad håller vi på med. Dyrt är det också.

Debattredaktionen: 

hm, en bra debatt engagerar många, på sistone tycker jag at vår debatt om familjen som inte fick använda herr nilsson i barnets dödsannons blev viktig och engagerande. en dålig debatt är den som aldrig kommer igång.

Kommentar från SjödinUSCH

Vad är en bra debatt/dålig debatt?

Debattredaktionen: 

Fred, om du kommer på det blir du en rik man! vi vill tro att bra journalistik lockar läsare och att de läsarna sedan lockar starka annonsörer. vi försöker hela tiden att knäcka den där koden, men bra innehåll måste komma först.

Debattredaktionen: 

sant, tobbe, plus vi betalar ju för kungahuset.

Kommentar från Fred

Hur ska man kunna kombinera omfattande seriös nätjournalistik – utan en massa klickjagande – med en god ekonomi...?

Debattredaktionen: 

Gefle, sånt som engagerar dig i vardagen men som ändå har en politisk dimension. förskolan, sjukförsäkringen, såna saker.

Kommentar från tobbe

kungahuset är intressant för alla, vare sig man sympatiserar med monarkin eller inte. bara så himla svårt för många att erkänna. alldeles förlite glamor i sverige förövrigt.

Debattredaktionen: 

Bra fråga. Vi har svår USA-valsfeber på redaktionen. Obama skulle nog vara moderat och Romney supermoderat, våra egna moderater har ju hälsat på båda två, men socialdemokraterna har ju också haft nära kontakter med demokraterna. men att kalla obama socialdemokrat är kanske att ta i, även om somliga i usa tycker att han är ännu mer vänster.

Kommentar från Gefle

Vilka ämnen berör mest?

Kommentar från Tomas

VIlket parti skulle Obama/Romney tillhöra om de kadiderade i Sverige?

Debattredaktionen: 

För att nästan alla vill läsa om kungahuset, även om få låtsas om det. På debattredaktionen är vi väldigt nyfikna på kungahuset. Vad du tycker, har du tröttnat?

Kommentar från Jenny

Varför är nyheter kring Hovet så högt värderade?

Debattredaktionen: 

Erik, för att ni ska få tillfälle att ställa frågor direkt till våra profiler som tycker om olika saker varje vecka. Och till oss på debattredaktionen tex!

Debattredaktionen: 

--> När kändisar på andra områden vill skriva politik hos oss blir vi också glada.

Kommentar från Erik

Varför denna maratonchatt?

Debattredaktionen: 

Hej alla och oj vilken bra fråga! Just nu vill vi gärna att Stefan Löfven sätter ned foten om vinster i välfärden just hos oss. Hör honom i Ekot just nu.

Magnus Sundholm: 

Härligt. Tack för mig. Vem är drömdebattör i dagsläget?