Svensk hittad mystiskt död

Var på familjesemester i turistparadiset Alanya

Foto: ANDREAS BARDELL
BROTTSUTREDNING PÅGÅR Familjen var på semester i turistorten Alanya i Turkiet. Nu har den 55-årige pappan hittats död. Polisen har inlett en brottsutredning.
NYHETER

Tvåbarnspappan hittades död vid vägrenen i semesterparadiset.

Polisen misstänker att svensken utsatts för ett rånmord.

– Det finns en del omständigheter som tyder på det, säger en källa.

Den 55-årige svensken var på en veckas chartersemester med sin familj i den populära turistorten Alanya på Turkiets sydkust.

Men sent i onsdags kväll försvann han plötsligt under oklara omständigheter. Morgonen efter hittades mannen död vid vägrenen av en grupp män på väg till en moské i närheten, rapporterar flera turkiska medier.

Ska obduceras

Polis och ambulans kallades omedelbart till platsen.

– Vi hittade snabbt hans identitet genom körkortet. På grund av skadorna och platsen han upptäcktes på togs beslutet om att inleda en utredning, säger en polis i närliggande Antalya till Aftonbladet.

Polisen i Antalya uppger att kroppen, på grund av brottsmisstankarna, nu skickats till en rättsmedicinsk avdelning för obduktion.

– Vi väntar på resultat innan vi ger fler uttalanden, säger den lokale polismannen.

Svenska UD bekräftar att de känner till dödsfallet, men inte att det pågår någon utredning om brott.

– Brottsutredningen sköts i så fall av den lokala polisen. Det enda jag kan bekräfta är att en man från norra Sverige avled i Turkiet på torsdagen. Jag hoppas att vi har mer information att ge efter helgen, säger Linn Duvhammar på UD:s presstjänst.

”Kontot var länsat”

Enligt uppgift till Aftonbladet misstänker polisen att den 55-årige tvåbarnspappan utsatts för ett rån innan han dog. När mannen hittades var kort och kontanter borta, och kontot tomt.

– Kontot var länsat. Så fruktansvärt illa, säger en källa.

Polisen i mannens hemkommun, som uppges vara den turkiska polisens kontakt i Sverige, sa sig i går inte känna till ärendet. Den 55-årige mannens familj väntas komma hem inom de närmaste dagarna.