Skottlossning på mc-klubb

Tre personer misshandlades med yxa, kniv och skjutvapen

Foto: JOAKIM ERIKSSON
NYHETER

Ett stort bråk utbröt på en mc-klubb strax utanför Skene i Västra Götaland under natten till lördagen.

Tre personer skadades då medlemmar ur Red and white crew attackerade en annan mc-klubb.

– De har fått ordentligt med spö, säger Henrik Sterner, vakthavande befäl på polisen i Västra Götaland.

Vid tvåtiden, natten till lördagen, attackerades ett flertal personer i en klubblokal strax norr om Skene i Västra Götaland.

Personerna hade fest i sin klubblokal när ett flertal personer från Red and white crew, som är en undergrupp till Hells Angels, plötsligt dök upp och gick till attack.

– De har fått ordentligt med spö. Bland annat har en person fått en yxa i huvudet och en har blivit skjuten i benet, säger Henrik Sterner, vakthavande befäl på polisen i Västra Götaland.

Gärningsmännen avvek

Efter attacken, som rubriceras som mordförsök, avvek gärningsmännen från platsen och de skadade personerna, som alla är män i 25- till 30-årsåldern, kunde själva uppsöka sjukhus.

– De skadade personerna ska gemensamt ha tagit sig till Skene lasarett och därifrån har de fått ambulanstransport till Borås sjukhus, säger Henrik Sterner.

Totalt skadades tre personer i misshandeln, den tredje ska ha fått ta emot flera knivhugg.

Har förhörts av polis

Ingen av de tre personerna ska ha fått några allvarligare skador.

– Nej, det har de inte. Vi har hört dem nu under natten och morgonen och fortsätter förundersökningen. I nuläget har vi inga misstänka gärningsmän för tillfället, säger Henrik Sterner.

Klubblokalens gårdsplan är fortfarande avspärrad och polisen är kvar på platsen där man genomför en teknisk undersökning.

– Jag har ingen information om vilka fynd vi gjort på platsen, men vi har gjort en grundlig undersökning. Under dagen har vi hållit fler förhör, säger Ulla Brehm på polisen i Västra Götaland vid 15-tiden.