Bedragare avslöjad – via Youtube

NYHETER

En man från Ängelholm riskerar fängelse sedan han i en Youtube-film setts vansinnesköra sin bil på ett flygfält.

Mannen hade nämligen uppgett till sitt försäkringsbolag att bilen skadats då han råkat köra av vägen – och inte när han krockade på vid hangarerna på F 10.

Förra våren skickade en företagare i Ängelholm in en anmälan om att han krockskadat sin dåvarande sambos bil till sitt försäkringsbolag.

I anmälan uppgav mannen att han råkat köra av vägen på väg till sina svärföräldrar och enligt Helsingborgs Dagblad ersattes mannen med drygt 64 000 kronor av försäkringsbolaget.

Buskörde på flygfältet

Kort senare fick dock försäkringsbolaget ett tips om att mannen inte alls råkat köra av vägen, utan krockat då han buskörde vid hangarerna vid gamla F 10. Som bevis bifogades en länk till Youtube – där allt fångats på film.

I polisförhör förnekar mannen att han gjort sig skyldig till bedrägeri, men erkänner att det var han som satt bakom ratten vid vannsinneskörningen på flygfältet.

Riskerar fängelse

Vem som lagt ut filmen på Youtube och tipsat om bedrägeriet är ännu okänt.

– Men uppenbarligen var det någon som deltog eller åtminstone fanns på plats vid tillfället, säger åklagare Anna Skytte till Helsingborgs Dagblad.

Mannen åtalas nu för bedrägeri.

– Det här brottet ligger på fängelsenivå men straffet kan även bli ett annat, till exempel villkorlig dom och böter, säger Anna Skytte.