Malala har fått träffa sina föräldrar

14-åringen sköts i huvudet av talibaner efter att ha slagits för flickors rättigheter att gå i skolan

NYHETER

Den 14-åriga flickan Malala Yousafzai, som blev skjuten i huvudet då hon stod upp för flickors rätt till utbildning i Pakistan, mår allt bättre.

Nu har hon börjat prata – och hon har fått träffa sin familj.

– Jag älskar henne, och när jag träffade henne fick vi alla tårar i ögonen. Det var glädjetårar, säger pappan Ziauddin Yousufzai enligt AP.

Foto: Reuters/Scanpix
Malala Yousufzai tillsammans med sin pappa Ziauddin och hennes två yngre bröder, Khushal Khan och Atal Khan, på ett sjukhus i England.

Förra veckan berättade Aftonbladet att Malala Yousafzai, 14, som för tillfället vårdas på Queen Elisabeths sjukhus i Birmingham, kunde röra sin kropp – bara en vecka efter det att hon blivit skjuten i huvudet av talibaner.

”Det är ett mirakel”

Nu har flickan även börjat prata, och hon har fått träffa sin familj för första gången sedan attacken den 9 oktober. Malalas pappa, Ziauddin Yousufzai beskrev mötet med dottern som fantastiskt.

– Först var jag trodde jag att jag skulle behöva förbereda hennes begravning, men det här är verkligen ett mirakel. Hon återhämtar sig väldigt fort och vi är väldigt glada, säger pappan enligt AP.

Pappan berättade att hela familjen var väldigt tacksamma för det stöd Malala fått sedan attacken.

– När hon föll stod världen upp. Hon kommer att resa sig igen och hon kommer att stå kvar. Hon kan stå nu, säger Ziauddin Yousfzai enligt AP.

Bad om sina skolböcker

Förutom sin far fick Malala även träffa sin mamma och sina två bröder som flugit in från Pakistan. Och det enda som flickan bad familjen ta med sig från hemlandet var hennes skolböcker.

De talibaner som tagit på sig ansvaret för mordförsöket har sagt att de inte kommer att skona Malala om hon överlever, men trots det förnekade Ziauddin i går att familjen planerar att söka asyl utomlands.

– Jag älskar henne, och när jag träffade henne fick vi alla tårar i ögonen. Det var glädjetårar, säger han.