Polisen misstänker ensam galning bakom mordet i Alperna

1 av 12 | Foto: Getty
Brittisk polis vid familjens villa.
NYHETER

Den franska polisen tror inte längre att massakern i Alperna var ett beställningsmord.

I stället misstänker de att gärningsmannen var en ensam psykopat.

Den 5 september hittades fyra personer skjutna till döds på en rastplats nära Annecysjön i franska Alperna.

Bland offren fanns en 50-årig brittisk man, hans 47-åriga hustru och hennes 74-åriga mor - som var svensk medborgare. Samtliga hade skjutits i huvudet.

Även en 45-årig fransk cyklist och trebarnsfar hittades skjuten till döds, intill bilen.

Det brittiska parets sjuåriga dotter har sedan dess vårdats för allvarliga skottskador i huvudet. Den fyraåriga dottern undkom genom att gömma sig under sin mammas döda kropp.

Misstänker ensam galning

Enligt polisen tog massmordet mindre än fyra minuter genomföra. Massakern har fram till nu framstått som ett mysterium. Polisen har trott att det har handlat om ett beställningsmord och misstänkt att motivet varit alltifrån familjebråk till händelser i Irak, där familjen hade sina rötter.

Också den franske cyklisten har misstänkts ha varit mål för attentatet.

Men nu dömer fransk polis ut teorierna och tror att det i stället handlade om en ensam psykopat, enligt brittiska The Telegraph.

Använde gammal pistol

Ett av skälen är att mördaren använde en Luger-pistol från 1930-talet, något som skulle tala emot teorin om ett planerat attentat.

- De (polisens utredare) har genomfört en rad kontroller av psykiatriska sjukhus i området och har kartlagt alla patienter som just släppts eller hade permission, säger en källa med insyn i utredningen till den franska tidningen Le Monde.

Efter mordet försvann gärningsmannen snabbt från platsen. Enligt The Telegraph har polisen inget hopp om en snar lösning av mordet.

ARTIKELN HANDLAR OM