Misstänkte 64-åringen släpps

NYHETER

I dag höll norsk polis en presskonferens och meddelade att den 64-årige man som suttit häktad för mordet på 16-åriga Sigrid Schjetne kommer att släppas.

Den andre misstänkte mannen, en 37-åring, kommer att begäras omhäktad.

– Efter en helhetsbedömning och efter omfattande förhör har vi beslutat att försätta 64-åringen på fri fot, sa polisadvokat Cecilie Gulnes på en presskonferens i dag.

Flera civilpoliser och kriminaltekniker undersökte under gårdagen 64-åringens verkstad, rapporterar VG. Lite senare fick mannen en huva över huvudet och fördes in i verkstaden.

– Vi har genomfört förhör inne på verkstaden och min klient skulle peka ut saker som han uppgett i tidigare förhör. Detta har gjorts på grund av att min klient har så mycket prylar och det hade inte varit lätt för polisen att leda reda på alla grejer på egen hand, säger 64-åringens advokat Aase Karine Sigmond till VG.

Nekar till inblandning

64-åringen nekar till all inblandning men är tillsammans med en 37-årig man misstänkt för mordet på 16-åriga Sigrid. Polisen tror att 37-åringen är huvudmannen och Oslo tingsrätt har i flera förhandlingar understrukit att misstankarna mot 64-åringen är svagare. Man har inte hittat någon teknisk bevisning som knyter honom till mordet.

37-åringen kan däremot knytas till området. Han har, enligt uppgifter till VG, passerat en vägbom 11 minuter innan det sista sms:et skickades från Sigrids mobiltelefon.

Han är också tidigare dömd för våldsbrott mot en kvinna, uppger VG.

"Suttit häktad i två månader"

Efter att de två männen greps i verkstaden den 3 september, hittade polisen blod från Sigrid i en husvagn som 37-åringen bodde i, men fortfarande finns ingen teknisk bevisning mot 64-åringen.

Polisen har förhört den äldre mannen i över 80 timmar och han har, enligt VG, varit samarbetsvillig hela tiden. Och idag meddelade polisen att man inte kommer att förlänga häktningen mot honom.

– Efter en helhetsbedömning och efter omfattande förhör har vi beslutat att försätta 64-åringen på fri fot, sa polisadvokat Cecilie Gulnes på en presskonferens i dag.

Däremot kommer man att begära 37-åringen fortsatt häktad.

ARTIKELN HANDLAR OM