Huliganer döms för våldsamt upplopp

NYHETER

Fyra månaders fängelse och samhällstjänst, det blir några av straffen för de 19 IFK Göteborghuliganer som stått åtalade för våldsamt upplopp i samband med en match mot AIK i augusti i fjol.

Huliganerna ska bland annat ha kastat stenar, flaskor och fyrverkerier mot polis och vakter i samband med en matchen som ägde rum i Göteborg den 4 augusti förra året.

Fängelse och skyddstillsyn

Av de totalt 19 åtalade männen döms en 22-årig man från Mölndal, en 32-årig man från Göteborg och en 36-årig man från Askim till fyra månaders fängelse för våldsamt upplopp.

En 27-årig man från Hisings Backa döms till sex månaders fängelse för våldsamt upplopp, olovlig körning, narkotikabrott och rattfylleri medan en 23-årig man från Göteborg döms till fyra månaders fängelse för misshandel, ofredande, våldsamt upplopp och olovlig körning.

En 28-årig man från Sjövik döms till fyra månaders fängelse för våldsamt upplopp, olovlig körning och narkotikabrott.

Fyra åtal ogillas

Fyra av männen, 20, 25, 36 och 37 år gamla frias helt från alla misstankar om brott.

Fem män i åldern 20-39 år döms till villkorliga domar på mellan 40-100 timmar samhällstjänst, medan en 18 årig man från Göteborg döms till 120 dagsböter à 50 kronor för våldsamt upplopp.

Två mån, 24 respektive 27 år gamla, döms till skyddstillsyn och 40 timmars samhällstjänst medan en 29-årig man från Norrtälje döms till en månads fängelse för våldsamt upplopp.

Film fällde avgörandet

Under rättegången har åklagaren spelat upp filmsekvenser över händelseförloppet. På filmerna har var och en av de tilltalade varit inringade och på så vis har man kunnat se vad var och en av dem gjort.