Obama besöker krisområden - Romney kampanjar i Florida

1 av 2 | Foto: AP
Barack Obama talade till nationen.
NYHETER

Barack Obama besöker krisområden medan Mitt Romney jagar röster i Florida.

Så ser de två presidentkandidaternas prioriteringar ut med sju dagar kvar till valet.

USA:s president Barack Obama uttalade sig på tisdagskvällen svensk tid om stormen Sandy som slagit till mot USA med full kraft. På Röda korsets högkvarter gick han ut med en varning till befolkningen i de stormdrabbade områdena.

– Stormen är inte över än, sa han.

Avbryter kampanjen

Obama lovade att göra allt som krävs för att hantera katastrofen som lämnat USA "med brustet hjärta" och sa att de amerikaner som drabbats skulle veta att "USA är med er".

Samtidigt som presidenten höll sitt tal meddelade Vita huset-administrationen att Obama kommer att avbryta sin presidentvalskampanj också på onsdagen - för tredje dagen i rad.

I stället för att ragga väljare ska Obama beskåda förödelsen i New Jersey - en av de hårdast drabbade delstaterna. Med sig har han delstatens guvernör Chris Christie.

För Obamas motkandidat Mitt Romney ser prioriteringarna dock annorlunda ut.

Har ett försprång

Han slösar ingen tid inför tisdagens val och reser på onsdagen till Florida för att kampanja. Där väntas Romney delta i tre stycken valmöten. Med sig på scenen kommer han bland annat att ha senatorn Marco Rubio och Jeb Bush, bror till ex-presidenten George W. Bush.

Enligt AP har Romney för tillfället ett litet försprång i opinionen i hela landet jämfört med sittande presidenten Obama. Men det som verkligen kommer att avgöra valet är vem som tar hem de åtta vågmästarstaterna. En av dem är Florida.