83-åring lurad på miljoner – av frisör

Frisören lånade pengar 63 gånger av äldre kvinna

NYHETER

83-åringen fick förtroende och blev vän med sin frisör.

Efter ett par år sa frisören att hon hamnat i knipa och fick låna 80 000 kronor.

62 lån senare hade 29-åringen lurat till sig 1,7 miljoner kronor.

Vid det första tillfället i maj 2010 berättade frisören för sin kund, en 83-årig kvinna, att hon blivit vräkt från sitt hem och behövde pengar till en bostadsrätt i Jönköpingstrakten.

Hon fick låna 80 000 kronor.

Många olyckor

Därefter fortsatte 29-åringen berätta om olyckorna hon ständigt drabbades av.

Hon sa bland annat att hon fått bröstcancer och behövde opereras, att hennes dotter varit sjuk och dött och att hennes make dött.

Allt var lögn.

Mellan maj 2010 och december 2011 lurades 83-åringen att betala ut totalt 1 683 360 kronor till 29-åringen – fördelat på 63 tillfällen.

83-åringen tog ut postväxlar på sin bank och satte in pengarna på 29-åringens konto då hon tyckte synd om henne.

Nu har frisören befunnits skyldig till grovt bedrägeri.

”Av de uppgifter som lämnats vid förhören framgår att XX XX därefter, genom stor vänskaplighet och vilseledande uppgifter, förmådde XX XX att låna ut ytterligare pengar till henne vid 62 olika tillfällen och att XX XX aldrig hade för avsikt att betala tillbaka pengarna”, skriver tingsrätten i sin dom.

Brukade droger

Under rättegången har 29-åringen berättat att hon under tiden för bedrägerierna varit sambo med en person som missbrukade tunga droger och att hon själv använde narkotika. Pengarna ska i huvudsak ha gått till att köpa narkotika.

Frisören döms 1,5 år i fängelse  och ska även betala tillbaka pengarna till 83-åringen. Hon ska också återlämna ett halsband hon stulit från den äldre kvinnan.