Efterlyst 21-åring körde ihjäl mormor

Mannen misstänks ha knivskurit en kvinna i halsen – frontalkraschade i går med 72-åring

Foto: JOHN HALL
NYHETER

I nio dagar jagades 21-åringen över hela landet – misstänkt för att knivskurit en kvinna, han haft en relation med, i halsen.

I går frontalkraschade han med en 72-årig kvinna i en mötande bil.

Båda dog – och nu misstänker polisen att mannen medvetet körde över på fel sida för att ta sitt liv.

Den 21-årige mannen har varit på rymmen från polisen sedan förra onsdagen då kvinnan han haft en relation med överfölls och knivskars allvarligt i halsen och huvudet. Överfallet skedde hemma i hennes lägenhet i Örebro och rubricerades som mordförsök. Polisen satte in stora insatser för att få fast mannen, bland annat utfärdades ett rikslarm och ett gränslarm.

Fick flera tips

Enligt uppgift till Aftonbladet arbetade polisen efter teorin att överfallet hade koppling till deras avslutade relation.

– Det var någon typ av kärlekshistoria där hon sagt upp förhållandet och han agerade utifrån ”ska inte jag ska ingen annan heller”, säger en poliskälla.

Flera tips om var han har befunnit sig har också strömmat in till polisen som dragit slutsatsen att 21-åringen lämnat länet.

Men i går vid 12.30-tiden frontalkrockade två bilar på riksväg 51, en dryg mil söder om Örebro. Bilarna totalförstördes.

I ett av fordonen färdades 21-åringen. I den andra en 72-årig mormor från Nyköping. Båda fick allvarliga skador i kraschen och fördes till sjukhus där de senare avled.

Har varit på flykt

Vad som orsakade olyckan var i går fortfarande oklart. Men polisen misstänker att 21-åringen självmant styrde över på fel sida.

– Han har varit på flykt en vecka och var stressad och paranoid. Han såg nog poliser överallt. Det finns spekulationer om att det var ett medvetet val av killen som var efterlyst, uppger en polis för Aftonbladet.

Teorin styrks av att polisen ska ha hittat en inskription i bläck på den döde mannens arm. Där skrev han, enligt uppgift, en sista hälsning till kvinnan han misstänks ha överfallit: ”Jag älskar dig”.

Polisen söker nu efter vittnen till vad som hände och alla som har uppgifter uppmanas att höra av sig till polisen på 11414.

– Vi är oerhört intresserade av vittnesuppgifter, säger Per-Anders Olserud, biträdande vakthavande på polisen i Örebro.