En omkom i bilolycka i Lindesberg

Foto: John Hall
En oidentifierad man dog när han vid 23-tiden körde av riksväg 50 i höjd med Fornboda, norr om Lindesberg.
NYHETER

En oidentifierad man dog när han vid 23-tiden körde av riksväg 50 i höjd med Fornboda, norr om Lindesberg.

– Bilen har kört in i ett staket, föraren har avlidit men är inte identifierad, säger Thomas Ginghagen vid Örebropolisen.

På två dagar har fyra personer dött i helgtrafiken. Den senaste dödsolyckan inträffade norr om Lindesberg vid 23-tiden på lördagskvällen.

Hur olyckan har gått till är okänt och det uppges inte finnas några vittnen till dödskraschen.

Som upptäcktes av förbipasserande som såg fordonet efter att det kört av vägen.

– Det lilla jag kan säga i nuläget är att bilen har kört in i staketet, säger Thomas Ginghagen, vakthavande befäl vid polisen i Örebro.

Mannen var ensam i bilen och hans liv gick inte att rädda.

Enligt polispatrullen på plats ska det inte ha varit halt väglag på platsen, riksväg 50 norr om Lindesberg i höjd med travbanan i Fornboda.

Mannen var vid 01-tiden natten mot söndag ännu inte identifierad.

Tidigare på dagen skedde en våldsam olycka på E4:an i närheten av Bureå i Västerbotten.

Av okänd anledning ska en personbil och en lastbil ha kolliderat.

I samband med det slog det upp eld, säger Anders Hedlund, inre befäl på räddningstjänsten i Skellefteå.

Personbilen klämdes under lastbilen och i eldhavet dog fordonet förare, enligt räddningstjänsten.

Lastbilschauffören, som kommer från Lettland, ska ha förts med ambulans till sjukhus. Det är dock oklart vilka skador chauffören ådrog sig. Enligt SVT har polisen inlett en förundersökning om vårdslöshet i trafik eller vållande till annans död.

Två personer dog i en frontalkrock i förrgår på riksväg 51 en dryg mil söder om Örebro. En 21-årig man ska ha kommit över på fel sida vägen och kraschat rakt in i en 72-årig kvinnas fordon. Båda dog.

21-åringen var efterlyst för ett mordförsök efter att förra veckan ha knivskurit en kvinna i halsen. Polisen misstänker att mannen medvetet kan ha kört över på fel sida vägen. Enligt uppgift till Aftonbladet ska det ha samband med mordförsöket på kvinnan han tidigare hade en relation till.

Teorin styrks av att polisen ska ha hittat en inskription i bläck på den döde mannens arm. Där skrev han, enligt uppgift, en sista hälsning till kvinnan han misstänks ha överfallit: ”Jag älskar dig”.

Ytterligare två personer vårdades i natt med allvarliga skador efter att ha voltat av väg 101 vid avfarten mot Önnarp nordost om Trelleborg, skriver TT.