David Cameron sms:ade med skandaljournalist

Ny sms-konversation mellan David Cameron och Rebekah Brooks avslöjad

NYHETER

Den engelska premiärministern David Camerons relation med skandaljournalisten Rebekah Brooks har varit kraftigt ifrågasatt.

Nu publicerar Daily Mail nya intima sms mellan de två vännerna.  

Rebekah Brooks.

Rebekah Brooks var chefredaktör för tabloiden News of the World när den omsusade avlyssningsskandalen, tidningen anklagas bland annat för ha hackat sig in i kändisar och mordoffers telefoner, briserade i fjol.

News of the World lades ner och Rebekah Brooks står nu åtalad för telefonhackningen.

Kompis med Cameron

Brookes vänskap med den brittiske premiärministern David Cameron har lagt ytterligare en dimension till skandalen.

Nu publicerar Daily Mail nya intima sms mellan de två vännerna.

I ett sms berömmer Brookes ett tal som Cameron hållit på en partikonferens. Hon skriver att hon: ”grät två gånger” och att hon: ”skulle älska att arbeta tillsammans”.

Det andra sms:et som tidningen publicerar handlar om – hästar. I meddelandet tackar premiärministern Brookes för att han fått rida en av hennes familjs hästar: ”den var snabb, oförutsägbar och svår att kontrollera men rolig”.

Skickades i oktober 2009

Men fortfarande har bara ett fåtal av meddelanden mellan Cameron och Brookes offentliggjorts vilket har lett till spekulationer om en potentiell mörkläggning, skriver Daily Mail. David Camerons politiska motståndare kräver att alla sms och mejl ska offentliggöras så allmänheten får veta hur nära de två vännerna verkligen stod varandra.

De två sms:en som Daily Mail kommit över skickades i oktober 2009, strax efter att Rebekah Brookes blev ny chefredaktör för News of the World.

ARTIKELN HANDLAR OM