Savile: ”Jag krävde att få sex flickor i ett tält”

Nya uppgifter om den pedofilmisstänkte tv-profilen som chockat Storbritannien

Foto: MURDO MACLEOD/POLARIS
BBC-profilen Jimmy Savile, som nu efter sin död anklagas för en mängd sexövergrepp.
NYHETER

Tv-personligheten Jimmy Savile misstänks efter sin död för hundratals övergrepp på minderåriga.

Nu skriver brittisk press om hur han själv beskrivit sin aptit på flickor:

”Jag sa att jag skulle genomföra showen om jag fick sova med sex flickor i ett tält. De kom i matchande minikjolar och stövlar, de var fina nog att äta”.

84 år gammal dog underhållaren Jimmy Savile i oktober i fjol. Då var han folkkär och över 4 000 människor vallfärdade till hans begravning i hemstaden Leeds.

Men efter hans död har hans mörka hemligheter avslöjats. Den döde stjärnan misstänks för hundratals sexövergrepp som kan göra honom till den värsta pedofilen och våldtäktsmannen någonsin i Storbritannien.

Hade förgyllda nycklar

Bland annat ska han ha förgripit sig på barn inlagda på ett barnpsykiatrisktsjukhus, dit Savile hade egna förgyllda nycklar. Han ska även ha begått övergrepp i direktsänd tv.

Och nu har hans memoarer från 1974 – ”As it happens” – lagt ytterligare nyanser till avskyn mot den tidigare så älskade tv-stjärnan.

I boken skriver han bland annat:

”Jag krävde att få sova med sex flickor i ett tält för att ställa upp på en show. De levererades i matchande minikjolar och stövlar, de var fina nog att äta” skriver Savile enligt Daily Mail.

I boken minns Savile också hur han under ett strandbesök sjönk ner i en stol i sin husvagn ”våt av hetta och frestelse” när en flicka han träffat tog av sig sin baddräkt, skriver Daily Mail.

Följer upp 400 spår

Men inget mer ska ha hänt eftersom flickans föräldrar plötsligt kom in i husvagnen.

Den brittiska polisen har inlett en formell utredning mot "Sir Jimmy Savile och andra".

I ett officiellt uttalande säger polisen: "Vi har följt upp över 400 spår och har identifierat över 200 potentiella offer."

Polisen säger att utredningen som går under namnet Operation Yewtree "saknar motstycke". Den sträcker sig över många årtionden och involverar poliser från 14 distrikt över hela landet.