Kunde knappt andas i SVT:s vädersändning

Meteorologen Åsa Rasmussen fick svårigheter efter sprint

Foto: SVT
Åsa Rasmussen hade en kämpig vädersändning med andan i halsen.
NYHETER

Ett ögonblick Åsa Rasmussen, meteorolog på SVT, som gjorde tittare oroliga efter att ha haft rejäla problem med andningen vid Rapports 19.30-sändning..

– Haha, att man inte fattar att man inte får springa in i sändning. Gud så dumt. Sen kom jag inte för mig att stanna och säga att jag sprungit.

Vad hade du gjort?

– Jag satt helt enkelt och funderade över vad jag skulle säga. Sedan försvann tiden, någon tog den. Jag är inte helt säker på att tiden är helt linjär, det blev något skutt där, haha.

Höll du på att missa sändningen?

– Ljudteknikern ropade att det var en minut kvar. Han skulle fästa mikrofonen som ska krokas fast bakom öronen. Då kom jag på att jag glömt knappen man trycker fram nya bilder med och jag var tvungen att springa tillbaka.

Var det långt?

– Totalt kanske 150 meter. Sedan när jag kom tillbaka fick jag ingen luft. När man måste prata hela tiden försvinner den luft man lyckats slurpa in. Jag har aldrig varit med om något liknande, haha.

Du verkar inte allt för ledsen ändå?

– Haha, nej, jag är så himla glad att Lisbeth (Åkerman) räddade upp det på slutet och förklarade vad som hänt. Jag tycker bara synd om de som hade velat se vädret. De trodde väl att jag höll på att bryta ihop eller något sånt.

Till sist, vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Jag vill ha en hund. En stor hund.

Se Åsas fadäs i SVT:s Rapport. 25.40 in i klippet här.