Hemlös uteliggare mördad

Foto: SCANPIX
NYHETER

En medelålders man hittades tidigt på fredagsmorgonen mördad i Malmö. Polisen vet inte vem han är, men många har beskrivit honom som hemlös uteliggare.

– Människor i området har lagt märke till den här mannen ett tag, men ingen tycks veta vem han är, säger Malmöpolisens informatör Lars-Håkan Lindholm.

Polisen vet inte ens om mannen talade svenska, eftersom man inte har några uppgifter om att någon ska ha pratat med honom. Däremot vet man att han fanns i området på torsdagskvällen och då spelade på något musikinstrument, oklart vilket.

Det var en förbipasserande som upptäckte den livlösa kroppen på en trappavsats till en skolbyggnad vid sextiden på morgonen. Polisen beskriver det som att mannen har misshandlats till döds med någon sorts tillhygge. Man berättar inte om detta påträffats.

TT: Finns det något utrymme för att han kan avlidit till följd av en olycka?

– Inte som jag har uppfattat det, svarar Lindholm.

Det misstänkta brottet rubriceras som mord. I jakten på uppgifter om identitet har polisen bland annat kontakt med stadsmissionen. Man har också knackat dörr i bostadshusen runt fyndplatsen på Kommendörsgatan och letat igenom papperskorgar och buskage på den närbelägna Kungsgatan.

TT