24-åringen deltog själv i sökandet efter Anna, 9

1 av 13 | Foto: Anders Deros
Polisens tekniker letar efter bevis mot den misstänkte 24-åringen.
NYHETER

GÖTEBORG. 24-åringen misstänks ha hållit nioåriga Anna inspärrad i 19 timmar i föräldrarnas källare, medan han själv deltog i sökandet efter henne.

– Vi såg honom ute under kvällen, då måste den stackars flickan suttit inlåst därinne, säger en av grannarna.

Strax innan klockan tre på natten tog han med sig flickan ut. Då greps han.

Mannen bor sedan en tid tillbaka hemma hos sina föräldrar. Villan ligger längs Annas skolväg och det stod tidigt på torsdagen klart att hon försvunnit just där.

– Hon skulle aldrig följt med honom frivilligt, säger flickans pappa.

Satt inspärrad 19 timmar

Hela dagen i går undersökte polisen bottenvåningen på villan. Det är där man tror att Anna satt inspärrad under de 19 timmar hon var försvunnen.

– Vi har gjort omfattande undersökningar och en del fynd, berättar en av teknikerna.

Det är fortfarande oklart om Anna fått mat och dricka. Man vet inte heller om hon kunnat sova något under de 19 timmar hon var i mannens våld.

24-åringen lämnade huset flera gånger under den tid han höll flickan fången. Flera grannar såg honom ute längs gatan under kvällen.

– När jag passerade honom tittade han bort. Här var fullt med människor som deltog i letandet, men han var den ende som inte mötte våra blickar, säger en av grannarna.

Blev misstänksam

Strax innan gripandet var han också synlig i området. Han var då ensam och en teori är att han var ute för att kontrollera om det fanns möjlighet att ta med flickan därifrån utan att upptäckas.

När flickan hittades vid tretiden på natten uppgav mannen själv att han deltagit i sökandet efter henne.

Hon var då klädd i mannens ytterkläder och hennes huvud var dolt.

En misstänksam kvinna i 50-årsåldern trodde inte mannen när han uppgav att det var en pojke under kläderna och när hon drog ner huvan upptäckte hon omedelbart att det var den försvunna flickan.

ARTIKELN HANDLAR OM