Död man hittad i Bandhagen

NYHETER

Ett lik hittades i Bandhagen söder om Stockholm på söndagen.

Polisen misstänker inget brott men arbetar på platsen.

– Vi gör som alltid under dessa omständigheter, vi inleder en förundersökning, säger Sven-Erik Olsson, polisens presstalesman.

På söndagseftermiddagen hittades en död man i Bandhagen. Men polisen har inga detaljer kring fyndet:

– Det är mycket patruller ute och vi har inte koll på läget ännu, säger Catharina Nordin till Aftonbladet strax efter 13.30-tiden.

”Inget brott”

Polisen misstänker inget brott i samband med fyndet.

– Det finns omständigheter som tyder på att det inte är brott men för att vara säker på att det inte är det har man vidtagit åtgärder och inlett en förundersökning, säger Sven-Erik Olsson, polisens presstalesman på Polisen i Stockholm.

Polisens tekniker arbetar under eftermiddagen på platsen.

Kroppen tillhör en man, identiteten är ännu inte fastställd.

Det var Missing People som genomförde skallgångar i området som hittade kroppen. Under söndagen sökte de efter en 58-årig man som varit anmäld saknad i ungefär en månad.

FAKTA

Missing peoples framgångar i urval

April 2012: Under en skallgång i Stenungsund hittar Missing people en kropp i en bäddmadrass i ett naturreservat. Kroppen visar sig vara den sedan två år försvunna Marina Johansson. Fyra månader senare hittar två dykare som organisationen kontaktat dessutom en tomhylsa i en sjö i närheten av Marinas bostad.

Oktober 2012: I mitten av oktober hittar Missing people en 41-årig man död i bagageutrymmet på en bil. Mannen hade då varit försvunnen i tre dagar och polisen hade undersökt bilen, som stod parkerad utanför mannens arbetsplats söder om Göteborg, utan att göra några fynd.

I går: Efter 20 timmar hittas den försvunna flickan Anna, 9, under en skallgångskedja i Örgryte. Över 600 frivilliga deltar i Missing peoples skallgångskedja och det är också en av dessa frivilliga som påträffar flickan tillsammans med en nu gripen 24-årig man.

I dag: Missing people hittar en kropp i vattnet vid Ljusterö utanför Stockholm. Kroppen hittas av organisationens egna dykare, och identifieras senare som den person som varit saknad i området sedan oktober. Polisens berättar att man inte misstänker något brott.

ARTIKELN HANDLAR OM