Antiviruskungen jagas för mord

Foto: Facebook
Den före detta antiviruskungen John McAfee.
NYHETER

Han var pionjären som skulle skydda din dator.

Nu är antiviruskungen på rymmen från polisen.

John McAfee misstänks ha skjutit ihjäl en annan man i Karibien, uppger Gizmodo.

Foto: Facebook
Huset John McAfee flyttade till i Belize.

John McAfee, 67, grundade det populära antivirusprogrammet McAfee under slutet av 80-talet och drev det mestadels från sitt hem i Kalifornien. Programmet finns kvar än i dag, men inte med John bakom styrspakarna.

Han flyttade från USA till Belize i Centralamerika 2008 efter flera stämningar som hotade att utplåna hans förmögenhet.

Sedan dess har han bott i sitt hus i Orange Walk i Belize, enligt Dailymail.

Polis sköt hans hund i maj

Mångmiljonären levde sitt liv i stillhet, till en början. Det ändrades bara efter något år. 2010 började problemen hopa sig.

John McAfee hade startat företaget QuorumEx för att utveckla antibiotika från växter i djungeln och han blev allt mer aktiv på internet.

Denna gång genom att delta i diskussioner om att vidareutveckla drogen badsalt, uppger Gizmodo.

Det blev allt mer tydligt att han led av ett drogberoende och i april i år urartade hans leverne. McAfee greps i sitt hem av polisen i Belize.

Han anklagades för olagligt innehav av droger och vapen. I samband med gripandet sköts hans vakthund till döds av polisen, enligt hans egen utsago i Dailymail. På plats i huset fanns även McAfees dåvarande flickvän, en 17-årig flicka.

Borgmästare fick in klagomål

John McAfee släpptes fri och frikändes från anklagelserna om innehavet. Sedan dess har det varit tyst om honom – fram till nu.

Antiviruspionjären är misstänkt för mord i Belize. Enligt Gizmodo sköts byggaren Gregory Faull, 52, ihjäl i sitt hem i staden San Pedro på ön Ambergris Caye i Karibien i lördags. McAfee och Faull hade varit ovänner en längre tid. Bara tre dagar innan dödsskjutningen lämnade Faull in ett klagomål riktat mot McAfee hos borgmästaren. Faull hävdade att John hade skjutvapen och betedde sig märkligt. Tydligen ska deras senaste gräl ha gällt hundar, uppger Gizmodo.

Gregory Faull hittades död på övervåningen av sin hushållerska, dagen efter mordet.

Enligt uppgift till Gizmodo är John McAfee huvudmisstänkt i mordutredningen. Han är fortfarande på fri fot och jagas av polis.