Robert vädjar om hjälp att få fast sin pappas mördare

Foto: ANDREAS HILLERGREN
Robert vädjade till alla som visst något att höra av sig till polisen med tips.
NYHETER

Ulf, 50, hade skaffat båt, lägenhet och flickvän och lämnat Malmö för att börja ett nytt liv.

I fredags kväll knivmördades han brutalt utanför en thairestaurang i Bromölla.

– Ingen förtjänar att bli mördad på öppen gata, säger hans son Robert som nu vädjar om upplysningar så att mördaren kan gripas.

Foto: PRIVAT
Ulf, 50, knivmördades brutalt utanför en thairestaurang i Bromölla.

Ulf, 50, levde ett tufft liv. Han hamnade ibland i bråk med polisen och avtjänade en del tid i fängelset för förseelser.

– Han har haft lite otur. Och han ville ofta vara för sig själv men det var mycket problem som drog sig till honom, säger hans son Robert.

Livet hade vänt

Men det senaste året hade saker och ting  börjat vända. I mitten på maj lämnade Ulf Malmö och skaffade en lägenhet i skånska Bromölla. Han träffade en tjej och skulle få tillbaka körkortet som han hade förlorat tidigare.

– Han älskade att fiska och hade köpt en båt. Vi skulle göra vid båten som en far-och-son-grej. Och sedan är det någon som sparkar undan benen för honom så här, säger Robert.

Hjärta av guld

Ulf knivmördades brutalt i centrala Bromölla strax före klockan åtta i fredagskväll.

Han och hans flickvän besökte under kvällen restaurangen Royal thai. De började gräla och Ulf gick ut för att röka en cigarett och lugna ner sig.

Då överfölls han av en okänd gärningsman och knivskars svårt. Robert fick höra vad som hänt på fredagskvällen och kastade sig i väg till sjukhuset i Kristianstad. Men när han kom fram var hans pappa redan avliden.

– Han hade ett hjärta av guld, det är det som gör det här så jävla svårt, säger han.

Polisen har fått in tips om två yngre män som lämnat mordplatsen på cykel och en cykel som hittades i närheten av mordplatsen har tagits i beslag. Men någon gärningsman har fortfarande inte gripits.

Alla tips är av intresse

Robert vädjar nu till alla som sett eller vet något att höra av sig till polisen med tips.

– Försök gå genom kvällen. Den minsta sak du kan komma att tänka på kan vara av betydelse. Och man behöver inte uppge sitt namn, man kan ringa anonymt, säger han.

Enligt Eva Westford, informationsansvarig på Skånepolisen, är man intresserad av alla tips.

– Är det någon som känner att den gjort iakttagelser av någon förändring eller något som avviker så får man gärna höra av sig så lägger vi pussel, säger hon.

Den som har sett något eller vet mer om mordet i Bromölla kan höra av sig till polisen på 11414.

ARTIKELN HANDLAR OM