Prins Daniels byggboom

Klartecken för hus på både Solliden och i Brasilien

NYHETER

När Daniel blev prins Daniel tvingades han säga hejdå till sin gymkedja. Men nu är han tillbaka i affärstagen – med en lyxinvestering i Brasilien.

Och ett sommarhus på Solliden.

Efter många års försening har brasilianska myndigheter nu gett klartecken för det svenska hotell- och villaprojektet Brasil Development, skriver Dagens Industri i dag.

Drogs igång av stjärnkrögare

Satsningen drogs igång av stjärnkrögaren Alessandro Catenacci och förutom H&M:s vd Karl-Johan Persson och Björn Ulvaeus har även prins Daniel investerat i projektet.

Totalt planerar man att bygga hotell och 130 villor. Det svenska bolaget ska handplocka sina tomtköpare eftersom "det inte skulle kännas rätt om någon kom och ville bygga betonghus", enligt Alessandro Catenacci.

Grävskopor även på hemmaplan

I ett mer privat projekt har prins Daniel och kronprinsessan Victoria just fått bygglov för ett sommarhus på Solliden. Det blir mer modest än det brasilianska lyxprojektet.

– Det är en väldigt lågmäld byggnad som inte kommer att göra så mycket väsen av sig. Det ska vara både traditionellt och modernt, för olänningarna är det här strax över ett ordinärt fritidshus, säger slottsfogde Leo Eriksson till Expressen.

Huset på Solliden beräknas vara klart i slutet av 2013.

När prins Daniel sätter första spadtaget på den brasilianska atlantkustenen är ännu oklart.