Styckade sina män – ställs inför rätta

Bokade manikyr för att reparera sina skadade naglar efter mordet

1 av 4 | Foto: REUTERS
34-åriga glassäljaren mellan sina advokater Werner Tomanek och Rudolf Mayer.
NYHETER

I källaren under en glassbar i Österrike låg två styckade män i betongklumpar.

Båda misstänks ha skjutits ihjäl av Goidsargi Carranza – som nu ställs inför rätta.

– Denna kvinna har två ansikten, säger åklagaren Petra Freh.

– Låt er inte luras.

Varningen kommer från åklagaren Petra Freh som inför en fullpackad rättssal under måndagen riktade strålkastarna mot den misstänkte dubbelmördaren Goidsargi Carranza.

– Denna kvinna har två ansikten. Hon kommer att försöka spela rollen som en skötsam person, någon som aldrig skulle kunna göra något sådant. Min uppgift är att visa er hennes andra sida, fortsatte hon.

Och det är inte svårt att ta henne på orden.

Hackade upp kropparna

Utåt sett var Carranza den vackra kvinnan som drev en glassbar och charmade boende i området med sitt filmstjärneutseende. Men samtidigt tog hon skjutlektioner och lärde sig att blanda betong hos den lokala järnhandlaren.

I dag står hon inför rätta anklagad för att ha mördat två av sina pojkvänner – och styckat kropparna.

Likdelarna ska hon ha hackat upp med en motorsåg, blandat med betong och gömt nere i källaren.

De ohyggliga likresterna upptäcktes av en slump vid underhållsarbete i juni 2011. Carranza som vid tillfället var gravid i andra månaden lyckades fly till Italien, men greps sedan av polis som överlämnade henne till Österrike.

"Årets rättegång"

Österrikisk media har döpt spektaklet till "årets rättegång", och historien har alla delar som passar in i en mörk thriller.

2008 sköts hennes dåvarande man Holger Holz till döds på nära håll när han jobbade med sin dator. Två år senare avrättades partnern Manfred Hinterberger i sömnen. Även han med en pistol.

Båda männen hackades sedan upp med en motorsåg och gömdes i källaren i oigenkännliga betongklumpar. Under Carranzas glassbar.

Motivet ska ha varit att båda två misshandlat henne psykiskt och fysiskt.

Födde barn i fängelset

– Hon tänker erkänna. Hon har redan sagt allt hon gjort till en av domstol utsedd sakkunnig, som hon också gjorde när hon greps av den italienska polisen, sa Werner Tomanek, en av hennes försvarsadvokater, till AFP.

Carranzas beskrivs som ovanligt kallblodig, och har redan hunnit gifta om sig och föda ett barn i fängelset. Det lilla barnet omhändertogs direkt vid födseln och uppges nu bo med sina morföräldrar i Barcelona.

Rättegången förväntas ta flera dagar, och runt 50 vittnen och sju experter ska vittna i det kyliga målet.