”Seriemördare dödade OJ Simpsons fru”

Nya uppgifter i Discovery Channel om det uppmärksammade mordet

Foto: Scanpix
OJ Simpson när han får beskedet att han frikänns.
NYHETER

OJ Simpson frikändes för mordet på exfrun Nicole.

Fallet har förblivit olöst.

I en ny amerikansk dokumentär pekas nu ut en seriemördare som den skyldige.

Foto: Scanpix
Mördaren Glen Rogers.

Den spektakulära rättegången när fotbollsspelaren och skådespelaren OJ Simpson 1994 åtalades för mordet på sin exfru Nicole Brown Simpson och hennes älskare Ronald Goldman slutade med att han friades på samtliga punkter.

Mordet på exfrun och älskaren förblev olöst.

I en ny amerikansk dokumentär, som visas i Discovery Channel i veckan, pekas nu ut seriemördaren Glen Rogers som skyldig till mordet på Nicole Brown Simpson och hennes älskare, skriver RadarOnline.

Berättade om mordplaner

Glen Rogers tros ha mördat upp till 70 personer. Hans släktingar berättar i dokumentären att Glen Rogers ringde och berättade 1994 om att han tänkte döda Nicole Simpson.

Rogers uppges även ha sagt att OJ Simpson lejt honom att råna Nicole på ett par örhängen och en fotboll han gett henne i present. Att OJ Simpson inte berättade detta under rättegången, beror enligt Rogers på att OJ sagt till honom att döda Nicole om hon "kom i vägen".

Men släkten trodde aldrig på Rogers historier om hur han mördat femtio människor – tills hans bror hittade en död kropp i familjens stuga i skogen i Hamilton, Minneapolis, skriver NY Post.

Glen Rogers dömdes till döden 1995 för mord på två kvinnor. Eter det ska han erkänt även dubbelmordet på Ronald Goldman och Nicole Brown Simpson, skriver RadarOnline.

Tretton år efter den uppmärksammade mordrättegången dömdes OJ Simpson till 15 års fängelse efter att åtalats för väpnat rån och kidnappning han begick 2007.