Sahlin skolkar från nya jobbet

Foto: STEFAN JERREVÅNG
Mona Sahlin.
NYHETER

Mona Sahlin valdes in i Systembolagets styrelse i april i år.

Men hon har inte deltagit på många möten – Sahlin har varit frånvarande på sex av nio sammanträden.

– Jag utgår från att hon blir mer närvarande framöver, annars blir jag besviken, säger Systembolagets ordförande Cecilia Schelin Seidegård till Dagens industri.

Socialdemokraternas före detta partiordförande Mona Sahlin valdes in i Systembolagets styrelse i samband med årsstämman i april 2012.

Bara med på tre av nio möten

Fast hittills har inte Mona Sahlin prioriterat sin uppgift som styrelseledamot. Sedan hon blev invald har styrelsen sammanträtt nio gånger men Mona Sahlin har bara deltagit på tre av de nio mötena, uppger Dagens industri.

Systembolagets styrelseordförande Cecilia Schelin Seidegård har förståelse för att Sahlin haft mycket att göra, med tanke på hennes arbete för att bli generaldirektör på ILO och generalsekreterare för Socialistinternationalen.

"Brukar normalt ha en bra närvaro"

Men styrelseordföranden förväntar sig en bättring framöver. 

– Som ordförande förväntar jag mig att alla ledamöter är med på alla möten. Jag utgår från att Mona Sahlin blir mer närvarande framöver, annars blir jag besviken. Vi brukar normalt ha en bra närvaro i vår styrelse, säger Cecilia Schelin Seidegård.

Under förra året hade Systembolagets styrelse totalt 11 sammanträden. Ledamöterna Annika Nilsson och Johan Gernandt uteblev då flest gånger, totalt vid tre tillfällen av totalt 11 möten.

ARTIKELN HANDLAR OM