Kvinna räddad – i sista stund

Drogs medvetslös ur den brinnande villan

1 av 2 | Foto: Jan Emanuelsson/Photomedia
Poliser räddade livet När räddningstjänsten kom till villan i Eket i Örkelljunga var övervåningen övertänd och lågorna slog ur taket. En kvinna räddades ur eldhavet av en polispatrull.
NYHETER

Kvinnan räddades i natt ur sitt hem som stod i lågor.

I sista sekunden.

– Polispatrullen som var först på plats fick kasta sig in och dra ut en kvinna som var medvetslös, säger Peter Martinsson vid Skånepolisen.

Strax efter midnatt larmades räddningstjänsten till en villa i Eket, Örkelljunga. När de kom fram var övervåningen övertänd och lågorna slog ur taket.

Men först på plats var en polispatrull som tack vare snabbt ingripande av allt att döma räddade livet på en kvinna som uppges ha legat medvetslös i det brinnande huset.

– De fick kasta sig in och dra ut henne ur huset, de kom fram strax innan räddningstjänsten, säger Peter Martinsson, vakthavande befäl vid Skånepolisen.

Förd till sjukhus

Kvinnans tillstånd var sent i natt fortfarande oklart men enligt räddningstjänsten ska hon ha kommit till medvetande innan hon fördes till sjukhus. Polismännen som räddade kvinnan fick föras till sjukhus med lindriga rökskador.

– De ska ha fått i sig en del rök och fick också uppsöka akuten men det ska inte vara något allvarligare, de skulle få lite frisk luft, säger Peter Martinsson.

”Totalskadat”

Till en början var det oklart hur många personer som fanns i villan men vid 01.30-tiden uppgav räddningstjänsten att kvinnan ska ha varit ensam i huset.

– Grannar har berättat att det bara ska ha varit kvinnan i huset, sa Anders Östlund, räddningsledare på platsen, sent i natt.

Vad som orsakat branden var i natt oklart.