Snökaos och översvämningar slår till mot Sverige

1 av 2 | Foto: JOHN HALL
NYHETER

Snökaoset har slagit till mot Sverige.

SMHI har utfärdat en varning för snöfall i Mellansverige och flera trafikolyckor har rapporterats.

– Det har snöat, snöar fortfarande och verkar så förbli ett bra tag framöver, sa Anders Wallin på Örebropolisen.

Snöfall och stora översvämningar har drabbat Mellansverige.

– E4 i södergående riktning, vid trafikplats Mellby, är avstängd och trafiken leds om. Det är en betongbarriär vid vägen så vattnet rinner inte undan, sa Katarina Wolffram, presskommunikatör på Trafikverket i går.

Trafikverket räknar med att den södergående filen kommer vara avstängd hela natten och trafiken leds om via Kimstad och Norsholm.

Även på mindre vägar i Nyköpingsområdet är det problem med översvämningar.

Tre till sjukhus efter frontalkrock

I Örebro rapporterades flera trafikolyckor i går efter intensiva snöfall. Tre personer fick föras till sjukhus med okända skador efter en frontalkrock i höjd med sjön Toften i Laxå. En bil kom över på fel sida och frontalkrockade med en mötande bil. Tre bilar var inblandade i olyckan och en person fick klippas loss av räddningstjänsten.

På länsväg 733, mellan Örebro och Garphyttan, körde en buss i diket. Inga personer ska däremot ha skadats i avåkningen.

– Det har snöat, snöar fortfarande och verkar så förbli ett bra tag framöver. Vi har haft flera trafikolyckor och får räkna med stora trafikproblem under hela natten, säger Anders Wallin, länsvakthavande vid Örebropolisen.

Varnar för snöfall

SMHI har gått ut med en klass 1 varning för snöfall - det innebär att snön kan innebära risker för allmänheten och störa en del samhällsfunktioner.

Varningen berör stora delar av Mellansverige, det vill säga Gävleborg, Dalarna, Värmland, Örebro, Västmanland, Uppland, Stockholm och Södermanland.

SMHI räknar med att det kan komma mellan 5 och 15 centimeter snö i de berörda länen under kvällen.

– I Örebrotrakten och i Västmanland så där är det full rulle med snöröjning, säger Karolina Avenäs, trafikinformationsledare vid Trafik Stockholm till TT.

ARTIKELN HANDLAR OM