Två döda i Skellefteåbrand

Foto: ROBERT GRANSTRÖM
NYHETER

En kvinna har dött i en våldsam brand i ett flerfamiljshus i Skellefteå.

Efter ett omfattande släckningsarbete hittades ytterligare en person död inne i huset.

En tredje person är förd till Skellefteå lasarett.

Två personer dog i en brand i ett flerfamiljshus på Klostergatan i stadsdelen Sörböle i Skellefteå i kväll.

Branden utbröt vid 19-tiden och polisen meddelade tidigt att en kvinna avlidit. Räddningstjänsten sökte under flera timmar efter ännu en person som enligt uppgifter befann sig i huset.

Strax efter klockan 23.30 meddelade polisen att den saknade personen hittats död.

– Personen är död och hittades inne i huset. Räddningstjänsten har inte kunnat gå in i hela huset ännu men vi tror inte att det finns fler där inne, säger Mattias Brandt, vakthavande vid polisen i Västerbotten.

Fullt utvecklad när räddningstjänsten anlände

Branden var fullt utvecklad när räddningstjänsten anlände. Ett tjugotal brandmän från två enheter inriktade sig på att begränsa spridningsrisken.

– Vi började omgående arbeta med att få ut personerna ur huset och med livräddning. Vi försökte släcka branden via taket men arbetet försvårades av att huset redan var övertänt, säger Peter Markstedt, befäl vid den inre ledningen på räddningstjänsten i Skellefteå.

Kriscentrum upprättat

Räddningstjänsten har fortfarande ett tiotal brandmän på plats. Man bedömer inte att det finns någon spridningsrisk. Polisen har inlett en förundersökning för att utreda brandorsaken.

– Vi jobbar sedan en tid tillbaka med kylning av fastigheten för att säkerställa polisens tekniska undersökning, säger Peter Markstedt.

Kyrkan i Sörböle har upprättat ett kriscentrum och personal från kyrkan står under kvällen beredd att ta emot oroliga.