Här är Sveriges sämsta förpackningar

1 av 7
NYHETER

Så jävla packat. Så heter projektet som ska utse Sveriges sämsta förpackning. Och konkurrensen är hård, enligt initativtagaren Fredrik Lundgren.

– Det har ramlat in många bra förslag, speciellt på hårdplastförpackningar som är mest hatade av alla.

Foto: Fredrik Sandberg/Scanpix
Ulf Lundell är en av många svenskar som rasat över svåröppnade förpackningar.

I Ulf Lundells senaste bok ”Allt är i rörelse” rasar rocklegendaren mot bland annat svåröppnade nöt- och tvålförpackningar. Och 63-åringen är långtifrån ensam om irritationen.

– En undersökning har visat att nio av tio svenskar någon gång skadat sig på en förpackning, säger initiativtagaren Fredrik Lundgren, till vardags på reklambyrån Pond.

”Folk lider och skadar sig”

Därför drog han i gång "Så jävla packat", en tävling för att utse den sämsta förpackningen i Sverige. Idén fick Fredrik Lundgren när han köpt en sax – som krävde sax för att öppna.

– Varför pratar ingen om det här, tänkte jag. Folk lider, skadar sig, hamnar på akuten. Man borde kunna göra bättre förpackningar.

Några av bidragen som folk skickat in till sajavlapackat.se är Icas lågenergilampar och kidneybönor, Sandisks minneskort och Hemköps salladslåda.

Den 20 januari kommer det vinnande bidraget utses av en jury bestående av representanter från design- och reklambyråer samt PRO.

– Men det är tråkigt att bara vara dum och elak, så tanken är att vi ska göra en bättre version av vinnarförpackningen, säger Fredrik Lundgren.

Vilken tycker du är den värsta förpackningen att öppna? Mejla bild eller video till oss!