52-åringen i rätten för regisserade våldtäkter

1 av 2 | Foto: Lennart Månsson
Den misstänkte 52-åringen.
NYHETER

Sex flickor i Filippinerna våldtogs – på beställning av 52-åringen i Skåne som tittade på övergreppen i realtid via sin webbkamera.

I dag inleddes rättegången mot mannen i Hässleholms tingsrätt.

Åklagarens bevisning genom vittnesmål och sparade internetkonversationer pekar på att 52-åringen via sin dator på gården i Skåne har förmått och även försökt förmå en rad vuxna att våldta barn.

Betalade för våldtäkterna

Enligt åtalet har 52-åringen kommit i kontakt med personer i Filippinerna på internetchattar. Genom videochattar har han förmått dem att våldta småflickor framför kameran.

I åtalet står det: ”Den misstänkte har den 18 augusti 2009 gett instruktioner att personen med nickname ’XX’ ska föra in en flaska i ett barns underliv”, står det i en av de mindre grova av de 18 åtalspunkterna.

Mannen ska också ha erbjudit personerna högre ersättning för ”för det fall barn utsätts för smärta under övergreppet”."

”Djupt obehagligt”

De sex flickorna företräds av Christina Davéus och hon har träffat dem på plats i Filippinerna.

– Det är ju en oerhörd brist på empati hos en person som gör något sådant här. Ingen respekt för människors värde över huvud taget har hon tidigare sagt till Aftonbladet.

Som en del i sitt arbete har hon tvingats se på filmerna som ingår i bevismaterialet. 

– Det var djupt obehagligt, sa hon till Aftonbladet.

Den 52-årige mannen som är ostraffad sedan tidigare nekar till anklagelserna. Och han beskriver sin sexuella läggning som ”normal” och att han föredrar äldre kvinnor.