Flera olyckor efter snökaos

1 av 60
NYHETER

Snö och halka ställer till problem i trafiken runt om i Sverige.

I Skaraborg har extrahjälp kallats in för att ploga vägar.

Och norr om Timrå har det varit stora problem på E4:an.

Är du ute och åker i dag ska du ta det lugnt. Under morgonen har flera trafikolyckor inträffat och både Trafikverket och polisen varnar för problem.

– Lokalt är det väldigt kraftiga snöfall. Det är stora problem i Skaraborg men också längs Norrlandskusten. Det blir naturligtvis en del trafikproblem och stopp i backar, säger Lennart Helsing, pressansvarig på Trafikverket region Mitt.

– Det blir framkomlighetsproblem, med sällan allvarliga olyckor eftersom de flesta håller låg hastighet.

Snötrubbel i Skaraborg

Trafikverket skriver på sin hemsida att det är stora problem med att hålla vägarna i och kring Skaraborgsområdet rena från snö.

– Entreprenören har plockat in alla extra resurser men det kommer att ta tid innan det är röjt på alla vägar. Det blåser en del också så att ofta dröjer det bara ett tag där man plogat innan det upplevs som att det är oplogat eftersom snö drivit in igen, säger Lennart Helsing.

– Det enda rådet jag kan ge är att bara ge sig ut om det absolut är nödvändigt, annars bör man vänta till vägarna är röjda. Annars är risken stor att man blir stående.

Stora problem på E4

Under morgonen har det varit stora problem på E4 i Torsboda norr om Timrå, till och från under morgonen varit stopp i trafiken. I flera timmar var E4:an också avstängd mellan Midlanda och Torsboda i norrgående riktning. Tidigt under eftermiddagen kunde trafiken släppas på igen.

Det är också problem med framkomligheten i Sundsvall och många bilar rapporteras ha blivit stående längs vägarna, skriver Sundsvalls tidning.

Försenade tåg i Norrland

Enligt Trafikverket kommer det under lördagsdygnet att förekomma förseningar i tågtrafiken längs Norrlandskusten samt i Gävleborgs, Dalarnas, Västernorrlands och Jämtlands län. Anledningen: "otjänlig väderlek i form av kraftigt snöfall tillsammans med hård vind och drivbildning". Resenärer uppmanas kontakta respektive tågbolag för mer information.

Texten uppdateras.

ARTIKELN HANDLAR OM