Krokodil åt upp 12-årig pojke

NYHETER

Den 12-årige pojken badade i norra Australien när krokodilen fick tag i honom.

Sedan har han inte synts till.

Det här är den andra krokodilattacken i området på två veckor.

Foto: AP
Saltvattenkrokodilen, som kan väga över ett ton, är vanlig i norra Australien.

Pojken simmade på lördag förmiddag tillsammans med en grupp människor vid Port Bradshaw, ungefär 80 kilometer söder om staden Nhulunbuy i Northern Territory.

Krokodilen dök upp från ingenstans och bet den 12-åriga pojken.

– Vuxna inom gruppen försökte rädda pojken genom skrämma bort krokodilen men krokodilen drog med barnet ut på djupare vatten, säger poliskommissarie Michael White i ett uttalande enligt BBC.

7-åring dödades nyligen

Enligt poliskommissarien har varken pojken eller krokodilen synts till sedan dess. Polisen befarar att pojken är död, men sökningar pågår.

– Det här är en tragisk händelse för barnets familj och vänner, och visar på farorna att simma i vattendrag i den övre änden, säger Michael White.

För bara två veckor sedan försvann en 7-årig flicka i området Gumarrirnbang, 35 mil öst om staden Darwin, också det i Northern Territory. Dagen efter sköt polis ihjäl en tre meter lång krokodil i samma vattendrag. Analyser av reptilens maginnehåll visade rester från en människa, uppger BBC.

Saltvattenkrokodiler som kan bli sju meter långa och väga mer än ett ton är vanliga i norra Australien. De har skyddats sedan 1970-talet och ökat stadigt sedan dess, uppger nyhetsbyrån AFP.

ARTIKELN HANDLAR OM