Polisen lägger ner fall om misshandlad 87-åring

"Går inte att lösa"

Foto: Krister Hansson
Misshandeln inträffade i Helsingborg, här i närheten av järnvägsstationen Knutpunkten.
NYHETER

Polisen i Helsingborg ger upp. Fallet med den misshandlade 87-åriga damen går inte att lösa.
– Vi kommer inte längre nu, därför har jag idag beslutat lägga ner utredningen om grov misshandel, säger spaningsledare Caroline Aspinge.

Den var den den 16 november som polisen kontaktades av anhöriga till den 87-åriga kvinnan. Hon hävdade att hon misshandlats svårt fyra dagar tidigare när hon sa till några ungdomar som sparkade på en hund i centrala Helsingborg.
– De slog ner mig, jag ramlade i gatan, berättade kvinnan för Aftonbladet. De drog i mina ben och sparkade mig när jag låg ner. Sparkarna träffade överallt. Det var hemskt, fruktansvärt.

Stora resurser

Polisen satte omedelbart in stora resurser på fallet och privatpersoner erbjöd 75 000 kronor till tipsare som kunde ge uppgifter som kunde resultera i att gärningsmännen kunde gripas och dömas.
Ganska snart stod det dock klart att det fanns tveksamheter. Trots att misshandeln inträffat vid 18-tiden på dagen i de centrala delarna av Helsingborg tycks ingen ha sett kvinnan misshandlas.
– Vi har varken fått fram några vittnen eller någon gärningsman, berättar Caroline Aspinge för Aftonbladet. Vi har verkligen lagt stora resurser på ärendet, men har ändå inte lyckats verifiera kvinnans uppgifter.
– Nu kommer vi inte längre, därför lägger jag ner utredningen.

Vill lägga det bakom sig

Hon vill inte säga att man inte tror på den 87-åriga damens berättelse.

Hon ville inte heller uppge om kvinnans påstådda skador finns dokumenterade.
– Jag har varit i kontakt med henne under torsdagsförmiddagen och berättat att vi nu lägger ner utredningen. Hennes förhoppning är att hon nu också själv ska kunna lägga detta bakom sig, säger Caroline Aspinge.

ARTIKELN HANDLAR OM