Lärarvikarie gripen efter överfall på rektor och elev

Foto: Pontus Orre
Franska skolan.
NYHETER

En lärarvikarie gick under måndagen till attack och misshandlade en lärare och en elev på Franska skolan i Stockholm.

Han uppges ha använt ett tillhygge och greps i går kväll av polisen.

En biträdande rektor och en elev misshandlades på måndagen inne på Franska skolan.

– Det har varit en lärarvikarie som har överfallit en elev. Detaljerna om vad som har hänt är inte helt klara, säger Johan Stenberg, styrelseordförande på skolan.

Enligt Stenberg anlitades lärarvikarien från ett bemanningsföretag för att jobba i fredags. Igår återvände vikarien till skolan för att diskutera en incident med en flicka i klassen han hade i fredags.

– Det var en sak som han ville klara upp, säger Johan Stenberg.

Sprang från platsen

Vikarien ska därför ha träffat eleven och den biträdande rektorn i ett enskilt rum. Exakt vad som hände därefter vill varken Johan Stenberg eller polisen bekräfta i nuläget. Men både rektorn och flickan attackerades och misshandlades av mannen.

– Det var en väldigt snabb reaktion som tack och lov avstyrdes rätt snabbt då han plötsligt sprang iväg, säger Johan Stenberg.

Enligt föräldrar med barn på skolan har lärarvikarien haft med sig en skiftnyckel under jackan som han sedan slitit fram. Något varken polis eller skolan vill bekräfta.

– Jag vill inte spekulera. Det var bara de här två personerna i rummet men de har upplevt något typ av föremål, säger Leif Thell på Citypolisen.

Flickan och rektorn ska inte ha skadats allvarligt utan har enligt Johan Stenberg kunnat plåstras om på skolan.

Greps och förhördes

Polisen grep mannen vid tiotiden på måndagskvällen och förhörde honom under natten till tisdagen. Citypolisen som letade efter läraren under måndagen var tystlåten om de närmare omständigheterna kring gripandet, huruvida han medgivit misshandel eller om han är anhållen.

Aftonbladet har kontaktats av flera föräldrar med barn på skolan. De är upprörda över det inträffade.

– Det är helt befängt med tanke på det som hänt i USA. Det känns väldigt underligt att man tagit in en lärarvikarie som de inte kollade upp, säger en av dem.

Många har också upplevt skolan som särskilt säker eftersom ett av statsminister Fredrik Reinfeldts barn går där. Den bilden har nu raserats.

– Det är helt sjukt att de inte har högre säkerhet. Det är skrämmande, säger en förälder.

Ökad säkerhet

En annan förälder är orolig för att släppa iväg sin dotter till skolan.

– Det här är skitläskigt, säger han.

Skolan kommer nu att skärpa säkerheten.

– Vi har en ökad observation under några dagar. Och vi har portar man måste passera och i de portarna kommer vi att ha ökad beredskap, säger Johan Stenberg.

ARTIKELN HANDLAR OM