Aftonbladet är störst i mobilen

Över 2,3 miljoner besökare förra veckan

Aftonbladet golvar konkurrenterna Aftonbladet slår knockout på all konkurrens i matchen om nyheter i mobilen.
NYHETER

Förra veckan besökte 2 376 135 unika användare mobilsajten, nytt rekord!

Rekordet kommer i samband med att Aftonbladet uppdaterar sin nyhetsapp med en tipsa-funktion.

– Det är fantastiskt, vi är näst störst. Bara vår egen webbsajt, aftonbladet.se, är större, säger Aftonbladets mobilchef Johan Åsén.

Totalt besöks Afton- bladets mobilsida över en miljon gånger varje dygn.

Den närmaste konkurrenten är Expressens mobilsida, den besöktes förra veckan av 647 377 unika besökare. Aftonbladet är alltså nästan fyra gånger så populära.

Förra veckan slog Aftonbladets mobilsajt också Expressens webb, som ”bara” hade 2 245 000 unika besökare under veckan.

– Det är alltid roligt att kunna slå deras webbsajt med vår mobilsajt.

Plattläsarna jublar

Också i ”padda”, eller läsplatta, går Aftonbladet som tåget. 400 000 personer väljer varje vecka att konsumera nyheter och nöje via sin läsplatta.

– Vi ser att vår app för läsplatta är väldigt uppskattad, alla ger den fem stjärnor, säger Johan Åsen.

Det är framför allt ett nytt mobilbeteende som ligger bakom de starka siffrorna. Mobilen har inte bara blivit något vi använder då och då, utan hela tiden. När vi följer en sportsändning så vill vi samtidigt följa vad till exempel Marcus Leifby skriver i sin liveuppdatering.

– Det är en del av vår nya satsning, det ska vara mer ­live i mobilen. Läsarna kan följa vad som händer just nu, både i stort och smått, säger Lena Widman som är redaktionell mobilchef.

Siktar på Kalle-timmen

Nya rekord är att vänta under julhelgen, för både padda och mobil. Särskilt högt spås användandet bli mellan klockan tre och fyra på julafton, under självaste Kalle Anka-timmen.

– En hel timme är en ganska lång tid och många kommer passa på att fiska fram mobilen under Kalle Anka, säger Johan Åsén.

Att nyhetskonsumtionen nu i allt högre grad sker via mobilen spelar också roll. Sitter man med sin mobil under glögg och tv-tradition anses det inte lika opassande som att dra upp sin dator, menar Johan Åsen.

Aftonbladet nöjer sig inte med den senaste tidens rekordsiffror. Efter nyår kommer en ny, uppdaterad version av mobilsidan att lanseras. Läsarna kommer bjudas in för att vara i utvecklingen.

– Den blir snabbare, modernare och mer mobilanpassad, säger Lena Widman.

Tipsa Aftonbladet! Nu är det lättare än nånsin

Under förra veckan uppdaterade Aftonbladet sin mobilapplikation för Iphone och Android. Om du inte redan uppdaterat är det läge att göra det nu.

Med den nya versionen kan du enkelt vara med och påverka vad Aftonbladet skriver. Inbakad i appen är numera en enkel tipsafunktion, nämligen ”Tipsa!”

– Tiotusentals läsare har redan hjälpt oss genom att skicka in tips och låta oss skicka pushfrågor till dem, säger Lena Widman.

Lättare att skicka bilder

Med pushfrågor kan Aftonbladet skicka lokala förfrågningar, via appen. Till exempel vid stora sport- och nöjesevenemang, för att få läsarkommentarer och bilder.

Tipsa! är under ständig utveckling. Aftonbladet planerar att göra funktionen ännu bättre.

– Tipsa! finns i Aftonbladets appar och det gör det lättare att skicka tips och bilder. Det kommer göra vår nyhetsrapportering snabbare och bättre, säger Lena Widman, redaktionell mobilchef.

Nytt i den uppdaterade ‧versionen är att också Android-enheter kan få så kallade nyhetspushar.

ARTIKELN HANDLAR OM