Porrfilm mitt i nyhetssändning

1 av 3 | Foto: TV4
Plötsligt började en porrfilm synas bakom nyhetsuppläsaren i TV4 News förmiddagssändning.
NYHETER

Mitt under pågående nyhetssändning dök ett något udda inslag upp i bakgrunden på TV4 News förmiddagssändning. I tio minuter rullade en porrfilm bakom nyhetsankaret.

– Jag trodde att jag såg fel, men sedan blev det ganska uppenbart när jag såg hur de rörde sig, säger 23-åriga Danyal Ek från Lund.

Det var i ett inslag om talet den syriska diktatorn al-Assad:s höll i söndags som porrfilmen började synas på en monitor i bakgrunden. Medan nyhetsankaret intervjuade kanalens Rysslandskorrespondent om landets stöd till den syriska regimen lade 23-åriga Danyal Ek från Lund märke till underliga rörelser på en av tv-skärmarna i studion.

– Jag trodde att jag såg fel, men sedan blev det ganska uppenbart när jag såg hur de rörde sig, säger han.

– Man kunde ändå se vad som hände rätt tydligt. Det var inga exakta detaljer, men man såg positionerna. Man kan undra varför de inte upptäckte det tidigare.

Ska inte hända igen

Andreas Haglind är redaktionschef för Nyheterna och TV4 News och förklarar porrfilmen med att tv-skärmarna i bakgrunden är kopplade till datorer i TV4-huset.

– Det var inte någon som satt och tittade på filmen. På någon av servarna i huset pågick det förmodligen en intankningsprocess av något slag och filmen började av misstag att rulla på tv-skärmen. Under en kortare stund visades då tyvärr någon form av erotisk film i bakgrunden, säger han.

Haglind säger att så fort man lade märke till vad som pågick på tv-skärmen stängdes den ner.

– Vi stängde av så fort som möjligt. Sådant här ska inte få hända och det ska inte hända igen, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM