Bobbys styvpappa bor granne med dagis

1 av 3 | Foto: URBAN ANDERSSON
Här – 150 meter från ett dagis – bor Eddy Larsson, 46.
NYHETER

Här – 150 meter från ett dagis – bor Eddy Larsson, 46.

Mannen som torterade ihjäl sin styvson Bobby, 10, lever ensam i en husvagn i en ort i Mellansverige.

– Oroliga föräldrar har hört av sig och vi har haft kontakt med polisen, säger förskolechefen.

I tre månader har Eddy Larsson varit en fri man. Han har levt ett tillbakadraget liv på en camping i Mellansverige. En vän från Skogomeanstalten har lånat ut sin husvagn och i den har Eddy Larsson spenderat nästan all sin tid.

– Han har bara haft kontakt med två personer vad jag har sett. Han har gått ut för att handla mat och gått till Systemet och då har han dragit ner sin keps med öronlappar så man inte ska se honom, säger en av campinggästerna.

Plågade ihjäl Bobby

Bobby plågades ihjäl av sin mamma Nina Äikiä, 37, och sin styvfar Eddy Larsson på en gård utanför Nässjö i Småland i januari 2006.

Under en månads tid torterades den förståndshandikappade pojken med elchocker i underlivet, avföring i ansiktet och tvingades ut naken i snön.

Hans svårt sargade kropp hittades inlindad i kedjor nedsänkt i en sjö.

Paret åtalades för mord men dömdes för grov misshandel, grovt vållande till annans död, olaga frihetsberövande, grovt olaga tvång, brott mot griftefriden och grovt falskt larm. Straffet blev tio års fängelse. Eddy Larsson är sedan tidigare också dömd för våldtäkt med sadistiska inslag.

Den 15 oktober 2012 hade de båda avtjänat två tredjedelar av straffet och de är nu villkorligt frigivna.

Har nytt namn

Samma dag parkerades husvagnen på campingen i Mellansverige. Han skruvade bort registreringsskylten och sa att han var chaufför men hade blivit av med körkortet och därför tillfälligt behövde bo på campingen. Larsson, som numera har ett nytt namn, har försökt förändra sitt utseende genom att ha en distinkt mustasch. Han höll sig för sig själv men snart började rykten gå i området. Visst var han väldigt lik Bobbys styvfar.

– Jag konfronterade honom och frågade om han var Eddy Larsson. Då skruvade han på sig och sa "nej vem är det?, jaha, de säger att jag är lik honom", berättar en campinggäst.

Men till slut bekräftade Bobbys styvpappa sin verkliga identitet.

Endast 150 meter från campingen ligger en förskola. Ett meddelande på Facebook publicerades för någon vecka sedan med en varning riktad till föräldrar om Bobbys styvpappa. Och snart fanns Eddy Larssons nya hem utlagt på flera forum. Några skrev att han inte har rätt att leva.

– Oroliga föräldrar som hört och sett det här på sociala medier hörde av sig till mig. Jag tog då kontakt med polisen som visste om att han bodde där. Vi har haft en dialog, säger förskolechefen.

Ringde polisen

I går morse ringde Eddy Larsson polisen efter att några personer knackat på hans husvagn. Larsson valde då att lämna husvagnen direkt och gömma sig hos en anhörig på en annan ort.

Enligt vännen från Skogomeanstalten är Eddy Larsson nu rädd för att nätmobben ska söka upp honom och göra honom illa.

– Han är förbannad över att inte får vara ifred.

En campinggäst tycker att det är olämpligt att Eddy Larsson har fått bo så nära barn.

– Han har kommit med Systemetpåsar på fredagar och lördagar. Han som har sådana sadistiska tendenser, att han ska kunna sitta och dricka så här nära barn är förjävligt. Frivården gör inte sitt jobb, säger en campinggäst.

Aftonbladet har erbjudit Eddy Larsson en intervju men han har inte hört av sig.

Nina Äikiä, som nu lever under nytt namn, har sedan i somras bott på ett familjehem i södra Sverige.

ARTIKELN HANDLAR OM