Politiker tog kvinna på brösten – får böter

"Klappar en gång till på bröstet för de är så stora"

NYHETER

SD-politikern tog en kvinna på brösten på ett badhus – nu får han dagsböter för brottet.

Själv hävdar han att det var en olyckshändelse.

– Jag är ju en sådan vänlig människa så jag klappade henne på bröstet, säger mannen till Expo Idag.

Mannen är i 60-årsåldern och ersättare för Sverigedemokraterna i en kommun i Stockholms län. Nu har han fått ett strafföreläggande för sexuellt ofredande och ska betala 10 800 kronor i dagsböter.

Bortförklarar händelsen

Själv menar han att han är orättvist dömd och säger till Expo Idag att han tagit kvinnan på brösten på ett "vänskapligt sätt".

– Det som hände var att jag simmade på badet. Hon och jag kom samtidigt in i kaklet. Jag är ju en sådan vänlig människa så jag klappade henne på bröstet. Hon hade väldigt stora bröst och det ser ju jag, så jag klappar en gång till på bröstet för att de är så stora, säger mannen till nyhetssajten.

”Principiellt helt förkastligt”

Han fortsätter:

– Hon sa att jag skulle ge fan i att ta henne på brösten och att jag skulle ge fan i att behandla henne på det sättet. Det var riktigt överdrivet.

Mannen säger att han själv inte funderat på att händelsen skulle kunna påverka hans politiska roll, men Robert Stenkvist, partiets vice ordförande i Stockholms län, tar det inträffade på allvar.

– Jag känner inte alls till detta och måste ta reda på mer. Själva handlingen är rent principiellt givetvis helt förkastlig, säger han till Expo Idag.

ARTIKELN HANDLAR OM