Prins Harry: Jag var butler i Afghanistan

1 av 7
NYHETER

”Kapten Wales” berättar nu om vad han ägnade sig åt när han klivit ur helikoptern:
Choklad och brädspel.
Och den som förlorade tvingades vara passopp åt de andra.

För fem månader sedan var han Naken-prinsen med hela världen. Hans sista fest innan tjänstgöringen i Afghanistan ballade ut, bilderna på den nakna prinsen läckte ut till skandalpress världen över.

I veckan återvände han till Storbritannien och har nu berättat om tiden som helikopterpilot i det brittiska försvaret.

Straffet: Vara betjänt

Prins Harry blev hotad efter sina uttalanden om att han dödat talibaner i Afghanistan. De senaste dagarnas intervjuer målar upp prinsen, som är nummer tre i den brittiska tronföljden, som en helt vanlig kille. Han har berättat att han och hans truppkamrater gärna kopplade av med spel och godis. För att få ett bättre utbud bytte de ofta sina Kit Kats mot de amerikanska soldaternas M&M:s.

För att roa sig spelade de tv-spel men också brädspelet Uckers, militärens svar på Fia med knuff. Och enligt reglerna tvingas den som förlorar passa upp på de andra, som en betjänt i Buckingham palace.

– Den som förlorar måste koka te till alla under en hel dag, förklarar prins Harry.

Och envetna rykten har gjort gällande att prinsen är mycket bättre på tv-spel än de mer traditionella brädspelen.

– Jag vet inte vem som berättat det där. Jag förlorade för två dagar sedan, och sen i går. Så ända sedan ni kom hit har jag bara förlorat, säger prinsen till reportrarna som träffade honom i Afghanistan.

Älskar krigsfilmer

Prinsen har berättat att hans favoritmat under tjänstgöringen var kyckling med broccoli.

Och när mörkret föll över baslägret samlades prinsen och hans kamrater i tälten för att se på film. Gärna rullar med militärt tema. Bland kapten Wales favoriter finns klassikerna Full metal jacket, Apocalypse now och Plutonen.

Bland helikopterpilotprinsens favoriter finns också Ridley Scotts film Black Hawk Down som handlar om en helikopterräd i Somalia som går fel.