Maffiaboss gömde vilda rovdjur hemma

1 av 2
NYHETER

Den rumänske maffiabossen, känd som "Nutzu Pantlånaren", hade lejon och björnar i sitt hem.

När polisen genomsökte hans bostad hittade de ett mindre zoo.

Ion Balint, 48, mer känd som Nutzu Pantlånaren, tros vara ledaren för ett fruktat kriminellt gäng i Rumänien. För en vecka sedan greps han tillsammans med 66 andra brottslingar, och åtalas nu för mordförsök, olaga vapeninnehav och utpressning.

När polisen genomförde en husrannsakan i Balints hem i Bukarest möttes de av något som de kanske inte hade väntat sig, skriver nyhetsbyrån AP.

Bakom de höga grindarna gömde sig nämligen ett mindre zoo. Närmare bestämt fyra lejon, två björnar, hästar och några kanariefåglar.

Ville skrämma rivaler

Enligt rumänska medier ska Balint ha skaffat djuren för att skrämma bort potentiella rivaler, men de uppgifterna vill den rumänska polisen inte bekräfta.

Balint ska ha haft djuren i sin ägo i tio år och saknar tillstånd för dem, men djuren ska trots det må bra.

Igår sövdes djuren ner och omhändertogs av myndigheterna i Rumänien som kommer att föra dem till en djurpark. Senare kommer djuren eventuellt att fraktas vidare till Sydafrika, skriver AP.

Det är sedan tidigare känt att maffiabossens hjärta klappar lite extra hårt för djur. När han släpptes ut fängelset 2010 ska han enligt AP ha ridit iväg på en svart häst.