Vita Huset i bråk med stjärnreporter

NYHETER

Vita huset har hamnat i en annan fejd, parallell med kampen mot de republikanska motståndarna, sedan den efter Watergateskandalen på 1970-talet berömda journalisten Bob Woodward kritiserat president Obamas ledarförmåga.

Woodward har i en kolumn i Washington Post skrivit att presidenten är skyldig till den akuta budgetkrisen. Enligt Woodward är Obama upphovet till idén om automatiska budgetnedskärningar.

Uppgiften gjorde presidentens ekonomiska rådgivare Gene Sperling rasande. Han ringde enligt webbtidningen Politico upp och skällde ut Woodward.

Bett om ursäkt

Efteråt ska Sperling i ett e-postbrev ha bett om ursäkt för att han skrek i telefonen. Men samtidigt skrev han att journalisten skulle få ångra sig.

Till Politico har Woodward sagt att han känt sig hotad av Obamas rådgivare. Sperling förnekar att det var ett hot.

Avslöjade Watergate

Bob Woodward och kollegan Carl Bernstein var frontfigurer när Washington Post avslöjade att republikaner låg bakom ett inbrott i Demokraternas högkvarter i samband med presidentvalet 1972. Avslöjandet ledde till att den dåvarande presidenten Richard Nixon måste avgå i förtid och med knapp nöd undgick riksrätt.