13-årig lönnmördare hittad mördad

NYHETER

13-åringen misstänks vara inblandad i minst tio mord.

Nu har han själv hittats mördad i mexikanska Zacatecas.

Mexikos knarkkrig har skördat ytterligare ett offer. 13-årige Jose Armando Moreno Leos greps så sent som för tre veckor sedan, misstänkt för flera brutala mord.

– Han erkände att han deltagit i minst tio mord och att han var en person som var duktig på att skjuta, säger åklagaren Nahle Garcia till CNN.

Eftersom barn under 14 år inte kan straffas i Mexiko släpptes pojken. Han skulle däremot ha infunnit sig i rätten den 20 februari för att senare lämnas över till de sociala myndigheterna.

– Mamman dök upp och berättade för domare att hon tappat kontrollen över sin son efter att han lämnat hemmet vid elvaårsåldern, säger Nahle Garcia till CNN.

Hittades vid motorväg

I torsdags hittades hans kropp dumpad vid en motorväg. I närheten låg fem andra kroppar - alla avrättade med skjutvapen.

– Det verkar som att alla är unga, men vi håller fortfarande på att identifiera dem, säger Nahle Garcia till CNN.

Det är inte första gången tonåringar är inblandade i Mexikos brutala knarkkrig. 2011 greps en 14-årig pojke som erkände att han dödat två människor.

– Det är olyckligt men vi ser fler och fler unga män som hoppar av skolan och börjar sälja droger på gatan. Det slutar alltid likadant. De hamnar antingen i fängelse eller på kyrkogården, säger Nahle Garcia till CNN.