De blivande regenternas kungliga möte

Foto: Foto: Jeroen van der Meyde/RVD
Alla kungligheter Kronprinsessparet är just nu i Apeldoorn, Nederländerna. Från vänster: Arvstorhertigparet av Luxemburg, Kronprinsessparet, Spaniens Kronprinspar, Kronprinsessan Mary av Danmark, Nederländernas Kronprinspar, Belgiens Kronprinspar och Kronprins Haakon av Norge.
NYHETER

De ska alla ta över Europas kungahus.

I går träffade kronprinsessan Victoria och prins Daniel flera av sina kungliga kronprins- och kronprinsessvänner på en privat fest.

Värdpar var Hollands kronprins Willem-Alexander och kronprinsessan Máxima.

Den 30 april, på Drottningdagen i Holland, blir Willem-Alexander, 45, landets förste kung på över 100 år när han tar över efter sin mamma, drottning Beatrix, 75.

Men han och hustrun Máxima, 41, är långt från de enda som står på tur att ta över ett kungahus.

Europa är fullt av en yngre generation blivande regenter – som alla sägs vara goda vänner med varandra.

Träffades i Holland

Så småningom kommer kronprinsessan Victoria, 35, bli Sveriges drottning medan Mary, 41, blir Danmarks. Kronprins Haakon, 39, blir kung av Norge den dagen han tar över efter pappa, och samma sak gäller för arvstorhertigparet av Luxemburg och kronprinsparet av Spanien.

I helgen träffades tolv av de blivande regenterna under lediga former i Apeldoorn, Nederländerna, med Willem-Alexander och Máxima som värdpar.

Mette-Marit saknades

De enda som fattades var danske kronprinsen Frederik, 43, som i dag åker Vasaloppet i Sverige, och Norges kronprinsessa Mette-Marit, 39, som saknades av okänd anledning.

Besöket står inte uppskrivet på kungahusets officiella hemsida, utan klassas som privat.

Den här gången valde dock det svenska kronprinsessparet att dela bilden på sin Facebooksida, även om kalaset inte är officiellt.