Innebränd tros ha blivit mördad

Foto: MIKAEL BERGLUND
NYHETER

En död man hittades i onsdags i en kraftigt brinnande lastbil i Tjörns kommun.

I dag blev obduktionen klar.

Polisen tror att mannen mördats innan han brändes upp.

19.17 onsdagen den 27 februari larmades polisen till småbåtshamnen på Almön i Tjörns kommun.

I den kraftigt brinnande lastbilshytten låg en död man.

Nu misstänker polisen att mannen mördats innan lastbilen sattes i brand.

Obduktionen tyder på mord

Obduktionen blev klar på måndagen och resultatet gör att polisen har inlett en förundersökning om mord. Mannen är ännu inte identifierad.

– Pusselbitar läggs just nu. En viktig del är att identifiera mannen, mer kan jag inte säga just nu, säger Ulla Brehm, presstaleskvinna på polisen i Västra Götaland.

Den brinnande lastbilen stod parkerad på en mindre väg in mot ett stugområde och flera ton koppar som funnits i lasten var borta tillsammans med släpet.

Flera ton koppar saknas

Enligt Sveriges Radio P4 Väst så ska lastbilen ha varit lastad med fem ton koppar från ett företag i Nossebro. Lastningen skedde enligt polisen vid 12-tiden och ekipaget skulle sedan åka till Polen, enligt polisen.

Släpet hittades i fredags på Hisingen i Göteborg – tom på koppar.

Först på lördagsmorgonen hittas kopparn vid Albatross golfbana på Hisingen. Eftersom godset är märkt kan polisen koppla ihop kopparn med släpet från den brinnande lastbilshytten, enligt polisen.

– Godset var märkt. Så det är mycket inre spaning som lett till att vi kunde hitta godset, säger Ulla Brehm vid polisen till TT.

I nuläget finns ingen namngiven misstänkt, uppger Ulla Brehm.

Saknad chaufför

Enligt uppgift till Aftonbladet ska företaget som ansvarade för koppartransporten sakna en av sina chaufförer sedan i onsdags.

Polisen kan i nuläget inte svara på om det rör sig om den personen som hittades i hytten – misstänkt mördad.

– Vi måste kunna bevisligen veta vem en person är innan vi kan säga att vi har identifierat någon. Jag kan inte säga att det är någon innan vi med säkerhet vet det, säger Ulla Brehm.

ARTIKELN HANDLAR OM