Misstänkt mördare hade mordoffrets Ipad på vinden

1 av 4
NYHETER

27-åringen var gift med en annan kvinna men hade förklarat sin kärlek till älskarinnan från hemlandet Bolivia.

Han hade sagt att han skulle skilja sig för att i stället gifta sig med henne.

Mannen står nu åtalad, misstänkt för att ha strypt och därefter tänt eld på den 31-åriga kvinnan.

Kvinnan hittades mördad i en eldhärjad affärslokal på Valhallavägen i centrala Stockholm den 30 september. Den 27-årige misstänkte mannen nekade i de första förhören till att knappt ens känna henne. Men undan för undan har utredarna kunnat beslå honom med lögner och fått fram att han undanhållit uppgifter.

"Hittat dörren stående öppen"

Bland de tyngsta bevisen mot honom finns flera av den 31-åriga kvinnans tillhörigheter. De hittades hemma hos 27-åringen, undangömda i ett vindsförråd.

Där fanns bland annat hennes dator och Iphone. Hennes telefon hade han dessutom, en tid efter mordet, säkerhetskopierat på sin egen privata dator. Mannen nekar frenetiskt i förhören.

– Nej, jag har inget att säga. Det enda jag kan säga som förklaring är att vi har hittat dörren stående öppen flera gånger till lägenheten och att saker har befunnits på fel plats, säger han i förhör angående fynden som polisen gjort i hans bostad och i hans vindsförråd.

Skyller säkerhetskopiering på okänd person

Hur kvinnans tillhörigheter hamnat i förrådet har han ingen aning om. Han håller det inte för otroligt att någon okänd smugit sig in i hans hem och säkerhetskopierat hennes telefon på hans dator.

– Ja inte vet jag, säger han när polisen frågar om den okända personen även har raderat de aktuella filerna på datorn.

Som Aftonbladet tidigare rapporterat framkommer det i utredningen att mordet föregåtts av någon form av planering.

Veckan innan dådet sökte någon på den åtalade mannens dator på Youtube, på orden "estrangular a una persona". Strypa en person.

På kvällen, samma dag som modet skedde, sökte någon på hans dator på Youtube, på ordet muerte - död.

Berättat att hon träffat en ny kille

Så småningom, under utredningens gång, har 27-åringen erkänt att han träffat sin älskarinna under morddagen, ett par timmar innan branden bröt ut. De skulle ha haft sex utomhus och de skildes sedan åt utan att han gick in hennes bostad.

I lokalen bodde två andra personer. För dem hade hon berättat hur hon träffat en ny kille, som visserligen var gift men som uppgett att han skulle skilja sig. Därefter de skulle de gifta sig, hade hon berättat, i februari skulle det bli av. Polisen tror att det var den nu mordmisstänkte hon berättat om.

Aftonbladet har varit i kontakt med den mördade kvinnans anhöriga men de har avböjt att kommentera utredningen och åtalet.