Man anhållen efter brutal misshandel

NYHETER

En 53-årig man anhölls Örebro, misstänkt för att nästan ha slagit ihjäl sin 24-åriga ex-flickvän.

Han ska bland annat ha tryckt in ett finger i ögat, sparkat av hennes ben och krävt att hon skulle ta fram sopsäckar.

De skulle han, enligt anmälan, packa sin ex-flickvän i – efter att han styckat henne.

Den 53-årige mannen greps i sin bostad i går kväll klockan 19.30 efter att en väninna till den misshandlade kvinnan förmått henne att ringa polisen. Mannen är en notorisk kvinnomisshandlare och tidigare dömd vid flera tillfällen.

Två andra kvinnor har tidigare ansökt om att han skulle beläggas med besöksförbud. En av dem, hans tidigare hustru, lyckades 2009 få i genom besöksförbudet. Det hävdes några månader senare.

”Finger i hennes ena öga”

I går gick mannen hem till sin ex-flickvän.

– Han har misshandlat henne många gånger tidigare och när hon nu inte ens vill släppa in honom så blir han rasande. Han sticker först in ett finger i hennes ena öga så det börjar blöda, säger en poliskälla.

Kvinnan hamnar, enligt anmälan, på golvet och 53-åringen börjar slå och sparka mot hela hennes kropp och detta med kraftiga kängor på fötterna. Hon försöker fly men blir indragen i lägenheten igen. Han sparkar då till henne över benet så att det går av och hon blir liggande på golvet.

– Han skall då hitta en kniv och soppåsar. Han säger att han ska döda henne och stycka henne och hon skall hjälpa honom att leta efter kniv och påsar, uppger Aftonbladets källa.

”Hängt upp henne på en lampkrok”

De hittar inga knivar eller påsar. I stället tvingar 53-åringen kvinnan att städa upp i lägenheten som är i oordning och full av blod och hårtestar.

– Hon får krypa omkring och städa eftersom hon har så ont i benet.

Enligt uppgifter till Aftonbladet berättar den misshandlade kvinnan i förhör om flera fasansfulla övergrepp som 53-åringen utsatt henne för.

– Julafton förra året skall han ha bundit ett bälte runt hennes smalben och hängt upp henne på en lampkrok upp och ned och hotat att döda henne.

En väninna till kvinnan hjälpte henne från lägenheten efter den utdragna misshandeln. Hon förmådde henne också att anmäla händelsen, något hon, enligt uppgift, egentligen var mycket rädd för att göra.

Mannen greps under gårdagskvällen av polis och anhölls av åklagare en knapp timme senare.

ARTIKELN HANDLAR OM