Nya uppgifter: Misstänkt mördare är i Stockholm

NYHETER

22-åringen som är efterlyst misstänkt för mordet på Joakim Karlsson i Vallentuna, tros vara i Sverige.

Enligt TV3:s "Efterlyst" har polisen fått flera tips om att han nyligen setts i Stockholmsområdet.

De sänder i kväll direkt från brottsplatsen i Vallentuna centrum.

Joakim Karlsson, 22, knivmördades i Vallentuna centrum i september förra året av två gärningsmän. Hela dödsmisshandeln fångades på film från ICA:s och Nordeas övervakningskameror.

Filmen ett viktigt bevis

Just nu pågår rättegången mot en av de misstänkta gärningsmännen, en 18-åring, i Attunda tingsrätt. Han står åtalad misstänkt för mord alternativt grov misshandel och grovt vållande till annans död. Filmen från brottsplatsen är ett av åklagarens viktigaste bevis åtalet mot mannen.

Polisen misstänker att den andra gärningsmannen är en 22-åring. Han är spårlöst borta och sedan i höstas anhållen i sin frånvaro och efterlyst av polisen. Enligt tidigare uppgifter till Aftonbladet uppgavs han ha flytt till Thailand.

Men nu kommer nya uppgifter.

"Ska ha setts i Stockholm"

Enligt tv-programmet "Efterlyst" har polisen fått flera tips om att mannen nyligen ska ha setts i Stockholmsområdet. Detta har lett till att polisen har satt in spaningsresurser på ett flertal platser runt om i länet.

I kväll sänder Efterlyst direkt från brottsplatsen i Vallentuna centrum. Förhoppningen är att kunna hjälpa polisen ytterligare i deras spaning efter  den misstänkte mördaren.